Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Groupama garancia biztosítói...

Groupama garancia biztosítói állásról vélemény?

Figyelt kérdés

Groupamánál van egy tanácsadói állás, ahol azt mondták, hogy jutalékos rendszer van, de mivel a törvény előírja így a minimálbért minden hónapba megkapja mindenki. A telefont, benzin költséget fizetik. a Kérdésem az lenne hogy ha megkötök egy szerződést és kapok utána jutalékot, de mondjuk az illető bármilyen okból visszamondja, akkor nekem a jutalékot vissza kell fizetnem + ha felmondtam és utána mondja vissza valaki a szerződést, akkor visszakövetelhetik rajtam annak a jutalékát is?

Illetve ha valaki dolgozott már biztosítóként tudna valamit mondani róla?

Választ előre is köszönöm!

2012. okt. 27. 22:04
 1/1 anonim ***** válasza:

A Groupama alkalmazottként foglalkoztatja a munkatársait, a minimálbér, minden hónapban teljesítménybérként van elszámolva. Tehát az elért jutalékod az alapja, ha a minimálbérnél kevesebb a jutalékod, akkor azt a biztosító kiegészíti (azt kérdezd meg, hogy a különbözetet a következő hónapban visszavonja-e), ha a jutalékod magasabb mint a minimálbér, akkor pedig a teljes jutalékodat kapod.

Visszaírás életbiztosításoknál van, ami módozattól függően 2-3 év is lehet. Ha ez idő alatt valaki visszamondja a biztosítását, akkor a jutalékot vissza kell fizetni, ez független attól, hogy te ott dolgozol e vagy sem. Még egy fontos dolog, ma Magyarországon csak PSZÁF hatósági vizsgával lehet biztosítási ügynöknek menni, ennek viszont elég vaskos a díja, erre is kérdezz rá. Ha már van hatósági vizsgád, akkor bocsi. Illetve ha van diplomád, akkor azt elfogadják hatósági vizsgának.

2012. okt. 28. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!