Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Németországban dolgozom, de a...

Németországban dolgozom, de a nyelvet nem beszélem. Kaptam pár levelet, segítene valaki lefordítani, hogy mit tartalmaz? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Az első egy bizonyos "familienversicherung", ezt családi biztosításnak fordítottam. Ez mit takar?

A másik "elektronische Gesundheitskarte" címmel jött. Ezt ki kell töltenem? Fényképet kell rá ragasztani, meg telefonszám, aláírás. Kell ez nekem?

Valamint jött egy "Persönliche Identifikationsnummer" és kaptam vele egy 11 jegyű számot. Ez mi?

Kb. 2 hónapja vagyok itt, és még nagyon hadilábon állok a nyelvvel, ha valaki dolgozik kint egy ideje, ha tud kérem segítsen.

Előre is köszönöm!

2012. okt. 18. 18:01
 1/8 anonim ***** válasza:
40%
Látod-látod! Ezért mondjuk, hogy nem szabad kimenni nyelvtudás nélkül!
2012. okt. 18. 18:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem dolgozom kint, de németül egy picit beszélek.

Az első 'családbiztosítás', azt eltaláltad.

A 2. 'elektronikus egészségkártya'. Ez lehet talán a helyi TB kártya?

A 3. a személyi azonosítószámod. Kelleni fog mindenféle ügyintézéshez, mentsd el jól.

2012. okt. 18. 18:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Majd megtanulod a nyelvet, nyugi.

Utánaolvasgattam a neten, és a következőket találtam:

Familienversicherungsnummer: a hozzátartozók ingyenes (beitragsfrei) biztosítása

elektronische Gesundheitskarte: német TAJ kártya, csak van hozzá kép is, és lehet rajta adatokat is tárolni

Persönliche Identifikationsnummer: én a PIN kódra tippelnék, a 11 szám pedig a bankszámlád száma...

Szó szerint Személyi Azonosítószám

2012. okt. 18. 20:35
 4/8 anonim válasza:
36%
Ezért nem szabad nyelvtudás nélkül kimenni,mert látják,hogy nem érted a nyelvet,és jól átb...nak.Ilyenkor szokott az lenni,hogy nem fizetnek ki,mert éjjel kitesznek az utcára.
2012. okt. 19. 22:52
 5/8 A kérdező kommentje:

Utolsónak üzenem:

Albérletben lakom, amit én fizetek havonta. A munkaadóm egy nagy német cég, nincs olyan, hogy nem fizetnek, több magyar is dolgozik itt több éve.

De a legfontosabb üzenet neked, hogy ha nem tudsz a kérdésre válaszolni, ne fárassz már a hülyeségeiddel!

2012. okt. 21. 17:18
 6/8 A kérdező kommentje:
A többi válaszolónak köszönöm.
2012. okt. 21. 17:18
 7/8 Halmosi József válasza:
57%
Ez már nem az első fórum ahol olyan segitőkész emberek vannak mint itt! Szépen megkérek az ilyeneket hogy ha nem akarnak segiteni valakinek és mindegy milyen témába ne is irjon mert a kérdések azért vannak hogyha tudja rá valaki a választ akkor aval hogy ide irja segit a kérdezőnek! Itt ebben az esetben hogy minek jött ki nyelvtudás nélkül meg satőbbi csak azért hogy ÉLHESSEN! és ha egyszer egyenesbejön akkor biztos megtanul németül!!
2012. nov. 30. 17:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Ennyi. Ez mind igaz, amit az utolsó írt! Köszönöm!
2012. dec. 3. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!