Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A nyelvtanárok esetében is...

A nyelvtanárok esetében is ugyanolyan törvények vannak Németországban?

Figyelt kérdés

Sok helyütt olvastam, hogy Németországban csak német állampolgár lehet tanár, német diploma szükséges ahhoz, hogy valaki tanítson. Viszont az sem mindegy, hogy melyik tartományban szerezted azt a diplomát, mert pl. ha a Humboldtra jártál (Berlin), akkor nem taníthatsz pl. Bajorországban. Ez mondjuk érthető is, hiszen mások a szokások, más a történelem, az irodalom, stb, viszont mindezek egy nyelvtanárra is érvényesek?

Ugyanúgy középiskolában szeretnék tanítani (olaszt és franciát). Csak németországi végzettséggel taníthatok Berlinben?

Ha mondjuk itthon vagy Olaszországban végeztem el a bölcsészkart, akkor nem is mehetek Németországba tanítani?

2012. okt. 16. 22:46
 1/1 anonim válasza:

Szia!

Ausztriában úgy működik, hogy kell osztrák diploma, de leteheted postgraduálisban is (tehát ha már van egy magyar diplomád, akkor az annak megfelelő szintűt kapod meg /főiskola, egyetem stb./, ha lefordítattad.) munka mellett akár és természetesen német nyelven.

A másik lehetőség, ha honosíttatod. De az állítólag több (4-6 év). Ha jól tudom.

Gondolom ez a helyzet a németországival is.

Ha érdekel ez az osztrák változat részletesen, akkor keress nyugodtan privátban!

Üdv: Gizmonet

2012. okt. 19. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!