Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nehéz elhelyezkedni az IT-ben?

Nehéz elhelyezkedni az IT-ben?

Figyelt kérdés
Idén fogok érettségizni, és mérnök informatikus szakra készülök, de ma úgy hallottam, hogy elég nehézkes az elhelyezkedés. Ti hogy látjátok ezt ?

2012. okt. 14. 19:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
nehéz, igen mert nagy az elvárás...
2012. okt. 14. 19:21
 2/12 anonim ***** válasza:
én is idén érettségizek és szintén mérnökinfóra szeretnék menni bme-re :D
2012. okt. 14. 19:27
 3/12 A kérdező kommentje:
én pedig OE-re szeretnék majd menni:D
2012. okt. 14. 19:30
 4/12 anonim ***** válasza:
amúgy én úgy látom hogy nem lesz annyira nehéz elhelyezkedni
2012. okt. 14. 19:38
 5/12 A kérdező kommentje:
Hát nagyon remélem én is ... Bárcsak ott tartanék már, hogy állást keresek.:D
2012. okt. 14. 19:44
 6/12 anonim ***** válasza:
nem lessz nehez elhelyeszkedni, megbuktam zarovizsgan utanna 1 hetrera mar valogathattam az allas ajanlatok kozott...
2012. okt. 14. 20:45
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem nehéz még Magyarországon sem. Nekem a diploma kézhezvétele előtt már volt munkaszerződésem. Jelenleg külföldön vagyok, mert ki akartam magam próbálni máshol is.
2012. okt. 14. 22:30
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha nyomi kocka vagy, nehéz lesz. Ha tökös vagy nem. De ez mindenhol így van.
2012. okt. 14. 22:45
 9/12 anonim ***** válasza:

Az IT egyértelműen az a terep, ahol a lehető legjobbak az elhelyezkedési esélyek. Nem is tudom, hogy van még olyan képzettség, amivel ilyen könnyen lehet munkát találni, talán a pénzügyi végzettséget lehetne említeni (meg természetesen a többi mérnöki szakot).

BME infón és progmat szakon egy csomó embernek már a végzés előtt van részidős vagy akár teljes idős munkája. Ha nem vagy teljesen nyomorék, van olyan téma ami érdekel és értesz hozzá legalább középszinten, akkor sima ügy. Sok cégnek van gyakornoki programja.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy "tucatinformatikus" valóban elég sok van, nem olyan ember kell, aki Windowsokat telepít meg nyomtatópatronokat cserél, ilyenből tényleg van elég. Olyanok kellenek, akik egy szűkebb területet jól ismernek, pl. C++, Java, .NET, Android fejlesztők, DB adminisztrátorok (Oracle), valamit IT biztonsági-, virtualizációs-, cloud-szakértők, stb.

Ha értesz valamihez, heteken belül el tudsz helyezkedni, itthon és külföldön is egyaránt (olvastam olyat, hogy vki kiment Angliába, 2-3 nap múlva már dolgozott).

2012. okt. 14. 23:09
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha elvégzed az egyetemet úgy, hogy csak azt tudod, amit ott elvárnak, akkor nagyon nehéz lesz.

Ha már most is, az egyetem alatt pedig különösen érdeklődsz, olvasgatsz, programozgatsz, megismersz dolgokat az IT területén, majd szakmai gyakorlatra is elmész, akkor el fogsz tudni helyezkedni, jó bérért.

Mondjuk ha én pesti lettem volna, vagy legalább el tudnám viselni a fővárost, én tuti a BME-t választom, nem a OE-t(akkor épp BMF volt a neve). Vagy ELTE proginfót. Nem azért, mert rossz lenne az OE, de ha van jobb ugyanabban a városban, akkor miért a rosszabbat választanád?

2012. okt. 15. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!