Miért ilyen nehéz helyben elhelyezkedni?
Nem csak Bonyhádon, de vidéken szinte sehol. Én már 100 km-es körzetben bármit elvállalnék, persze csak akkor, ha fizetik az útiköltséget. Azt meg a legtöbb helyen nem is vállalják. Kevés a munkahely.
Pesten még akad, de annyira durvák a feltételek, hogy oda meg nehéz megfelelni. Én pl. jelentkeztem számviteles állásra, de az első körben, a nyelvi interjún kidobtak. 2 felsőfokú nyelvtudást akarnak, a középfok nem volt nekik elég. Mindezt azért, hogy el tudd olvasni a számlán, hogy mi a teljesítés dátuma. Mert másra nagyon nem használod a nyelvet, csináltam ilyen munkát, tudom. Szóval sok az ember, kevés a munkahely, nagyon jónak kell lenni, hogy megfelelj. Hacsak nincs protekciód.
A diplomákat le kell tagadni, minden állásra külön önéletrajzot beadni, ami nem releváns, kihagyni.
Gratulálok, nekem egy felső, és egy középfokú nyelvtudásom van. Ide 2 felsőfokút kértek. Felhívtak, elbeszélgettünk, szerintem nem lett rossz, tudtam folyékonyan beszélni, ám tudom, hogy azért voltak hibáim. Azt mondták, majd hívnak. Azóta sem hallottam felőlük, ez volt 3 hete...
Pedig ilyenkor jó lenne tudni, hogy miért nem jelentkeznek, betöltötték már az állást? Lehet, hogy nem is a nyelvtudásommal volt a baj, de hát itt ugye az ember csak találgat.
Üdv a kapitalizmusban, kedves vidékiek! Sajnos azt hiába várjátok, hogy a küszöbötökhöz jön a meló!Nektek kell kaparni érte! (ha kell költözni, igen...)
Sok sikert! (egy ex-vidéki,akinek már jó állása van)
2 felsőfokú nyelvvel 2 diplomával mire vársz vidéken?????
De komolyan....ha találsz is melót, akkor sem lesz a tudásos megfizetve...
Persze fontos, hogy milyen 2 diplomáról beszélünk (használható vagy éppen ruhatár szak)és hogy a 2 nyvizsga aktív tudást takar-e!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!