Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen nehéz helyben...

Miért ilyen nehéz helyben elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Bonyhádon lehetetlen elhelyezkedni helyben!!!

2012. szept. 19. 08:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Mert nincsenek mhelyek, nem kell ember sehova! Költözz fel Bp-re, bár én itt se találok munkát 1 ideje, vagy irány külföld!
2012. szept. 19. 09:04
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, én Budapesten élek, 3 hónapja keresek munkát, nem válogatok mindenre jelentkezem, mégse vesznek fel sehova..
2012. szept. 19. 10:24
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
A szülővárosomban sem nagyon lehetett. Ingázott szinte mindenki, én is. Az a helyi párszáz munkahely messze nem elég többezer embernek.
2012. szept. 19. 10:30
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Vidéken szinte alig vannak munkahelyek, még a megyeszékhelyeken sincs sok lehetőség.
2012. szept. 19. 11:02
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak Bonyhádon, de vidéken szinte sehol. Én már 100 km-es körzetben bármit elvállalnék, persze csak akkor, ha fizetik az útiköltséget. Azt meg a legtöbb helyen nem is vállalják. Kevés a munkahely.

Pesten még akad, de annyira durvák a feltételek, hogy oda meg nehéz megfelelni. Én pl. jelentkeztem számviteles állásra, de az első körben, a nyelvi interjún kidobtak. 2 felsőfokú nyelvtudást akarnak, a középfok nem volt nekik elég. Mindezt azért, hogy el tudd olvasni a számlán, hogy mi a teljesítés dátuma. Mert másra nagyon nem használod a nyelvet, csináltam ilyen munkát, tudom. Szóval sok az ember, kevés a munkahely, nagyon jónak kell lenni, hogy megfelelj. Hacsak nincs protekciód.

2012. szept. 19. 11:13
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: nekem 2 ffokú nyelvtudásom van, 2 egyetemi diplomám: engem meg rendre azzal utasítanak el, h túlképzett vagyok. :-(((
2012. szept. 19. 13:12
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

A diplomákat le kell tagadni, minden állásra külön önéletrajzot beadni, ami nem releváns, kihagyni.

Gratulálok, nekem egy felső, és egy középfokú nyelvtudásom van. Ide 2 felsőfokút kértek. Felhívtak, elbeszélgettünk, szerintem nem lett rossz, tudtam folyékonyan beszélni, ám tudom, hogy azért voltak hibáim. Azt mondták, majd hívnak. Azóta sem hallottam felőlük, ez volt 3 hete...

Pedig ilyenkor jó lenne tudni, hogy miért nem jelentkeznek, betöltötték már az állást? Lehet, hogy nem is a nyelvtudásommal volt a baj, de hát itt ugye az ember csak találgat.

2012. szept. 19. 15:20
 8/18 anonim ***** válasza:
60%

Üdv a kapitalizmusban, kedves vidékiek! Sajnos azt hiába várjátok, hogy a küszöbötökhöz jön a meló!Nektek kell kaparni érte! (ha kell költözni, igen...)

Sok sikert! (egy ex-vidéki,akinek már jó állása van)

2012. szept. 19. 16:23
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

2 felsőfokú nyelvvel 2 diplomával mire vársz vidéken?????

De komolyan....ha találsz is melót, akkor sem lesz a tudásos megfizetve...

Persze fontos, hogy milyen 2 diplomáról beszélünk (használható vagy éppen ruhatár szak)és hogy a 2 nyvizsga aktív tudást takar-e!

2012. szept. 19. 16:25
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Bp-en vagyok, nem vidéken, igen, aktív a nyelvtudásom. Nem tudom letagadni a diplomámat, mert utána végig diplomás munkakörben dolgoztam, akkor a ledolgozott 15 évemet is le kell hazudnom.
2012. szept. 19. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!