Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen nehéz helyben...

Miért ilyen nehéz helyben elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Bonyhádon lehetetlen elhelyezkedni helyben!!!

2012. szept. 19. 08:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

"nekem 2 ffokú nyelvtudásom van, 2 egyetemi diplomám: engem meg rendre azzal utasítanak el, h túlképzett vagyok."

Azért én kíváncsi lennék arra a 2 egyetemi diplomára. Nem szabad bölcsész MA véletlenül? :D Mert ha ilyen vagy ehhez hasonló büfészakot végeztél akkor ne csodálkozz, hogy nem találsz munkát.

2012. szept. 19. 19:02
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem bölcsész, de humán területek.
2012. szept. 20. 07:21
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Attól még, hogy abban dolgoztál, le lehet tagadni. Sokan dolgoznak diploma nélkül, ha ismerettség alapján felvették őket.

Én vidéki vagyok, és voltam már pár interjún, vannak azért állások. De nem vettek fel, mert egy állásra több száz jelentkező van. Azért ez Pesten sincs másképp, sőt ott talán még több a jelentkező. Szóval nem is biztos, hogy ezen múlik.

A mai világban a legjobb önéletrajzzal is min. fél év mire valaki el tud helyezkedni. Kevés az állás, sok a kamu, már rég betöltötték, vagy a cég meggondolja magát. Engem pl. 1 hónapig hitegetett egy cég, hogy felvesznek, de aztán állítólag mégsem kaptak rá engedélyt.

A fejvadászokkal is vigyázni kell, mert ők is el tudják intézni, hogy mégse te kapd meg az állást. Ha elmentél az interjúra, utána semmit sem szabad nekik sem mondani. Én már szívtam meg ezzel. Sok cég csinálja, hogy máshova vesz fel, mint ahova a fejvadász beajánlott, hogy ne kelljen kifizetni. Ha sokat akadékoskodik, el tudja intézni, hogy azt az állást se kapd meg. Én már belefutottam ebbe, mert voltam olyan hülye, hogy megmondtam a fejvadásznak, hogy másik állásra is interjúztam.

Mellesleg a hozzászóló 2 felsőfokú nyelvtudást írt, nem nyelvvizsgát. A mai nyelvvizsgák tényleg nem jelentenek semmit, van ismerősöm, aki megvette a papírt, és meg sem tud szólalni.

2012. szept. 20. 13:21
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg a költözés sem olyan egyszerű ám! Nekem vidéken van házam, gyerekeim. Igen, költöznék Pestre, de el lehet most adni egy ingatlant?
2012. szept. 20. 13:22
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden diplomát lehet letagadni. :-)

pL. közgazdász vagy és a munkahelyed: Pénzügyminisztérium,Monetáris Főosztályának vezetője.

Ok, letagadod, h közgázod van...és akkor behazudod, hogy iktatóskislány volt érettségivel a PM-ben?Mert ugye azt nem hiszik el, h ott voltál főovez. érettségivel.. És ha PhD-ztél és Dr. lettél és ez szerepel azóta minden okmányodban? :-)))

2012. szept. 20. 14:00
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nos, ha ilyen diplomája, és ilyen munkája volt előzőleg, akkor nyilván nem kell letagadni. De akkor nem lenne gond állást találni.
2012. szept. 20. 14:36
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos gond, ha 40-50 éves vagy!
2012. szept. 20. 14:44
 18/18 anonim ***** válasza:
49%

"Nem bölcsész, de humán területek."

És mi pontosan, ha megkérdezhetem?

2012. szept. 20. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!