Milyen munka követelésbehajtó-végrehajtó-adósságbehajtó ( a JÓ válaszokért MEGY A ZÖLD KÉZ)?
Több dolgot kevertél.
A "behajtó" attól függ, kinek/minek dolgozik.
Más a hivatalos "bírósági végrehajtó", ezek bírói döntést hajtanak végre, és sokszor (de nem feltétlen) jogi végzettségűek, minden esetre valamilyen felsőfokú végzettsége van.
Akiket én ismertem (nem engem hajtottak végre, hanem tanú voltam), két méteres két mázsás alak volt, és előszeretettel húzta hátra elegáns öltönyének zakóját, hogy mindenki jól lássa hóna alatt a pisztolyt.
Privátban beszégettem vele, azt mondta, ezt még tanítják is, hogy magabiztosnak, és határozott fellépésűnek kell lenni, aminek külső kellékei is vannak. Az önálló bírósági végrehajtó hatósági személynek számít, fegyverviselési engedéllyel, és jogismerettel.
Az ő alkalmazottjai is hasonló "határozott fellépésűek", de nem lehetnek bunkók és erőszakosak. Néha nehéz megvonni a határt, gondolom, és mondta ez a férfi is.
Arra viszont készülj fel, hogy a legutolsó közvéleménykutatások szerint a parkolóellenőrök és a BKV ellenőrök után a legjobban utált személynek számít - nyilvánvaló, hiszen az ember akkor találkozik vele, ha bajban van, és csak a negatív élmény marad meg.
Ahogy leírtad, nyilván nem önálló bírósági végrehajtó keres embert (az jó állás, nyugdíjas állás, legfeljebb utálnak, dehát a futballbírót is utálja a lelátó egyik fele mindig), valószínűbb, hogy egy magáncég keres verőlegényeket. (na jó, ráijesztő legényeket.)
Sajnos a főiskola, egyetem nem garancia. Amikor én mentem, mérnöknek nem volt érdemes, most meg a tanárok söprik az utcát. Öt év múlva - figyeld meg - az "idegenforgalmi menedzserek" és a "média-kommunikáció" szakosok fognak utcát söpörni, minden második egyetemi hallgató ilyen nesze semmi fogd meg jól de jól hangzik szakra jár. Utánuk jönnek majd a jogászok.
Al Pacino mondja az Ördög Ügyvédjében: "ma az egyetemeken több joghallgató van, mint ahány jogász össesen él az egész Földön".
Szóval, ha nem is válaszolnak, akkor valami bűzlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!