Mi a feladata egy Pénzügyi szakéügyintézőnek?
Mi a feladat? Mennyi fizetésre számithatok? És egyebek. :D
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Nem volt az? :)
Munkahelye válogatja a konkrét feladatokat és a bérezést is.
PSZF-re jártam, Felsőfokú Pénzügyi Szakügyintéző képzésre. A régi rendszer szerint tanultam, a mostani szerintem pocsék...(2006-ban végeztem)
Nagyon jó és lelkiismeretes tanárokat fogtam ki és megértették velem-velünk a pénzügyek és a számvitel lénygét.
Elég sokrétű a szakma, sokfelé elhelyezkedhetsz bankban, vagy esetleg könyvelőként vagy számvitelesként.
Mindig számviteles pozíciót láttam el, most vagyok a harmadik munkahelyemen. A bérem bruttó 190eFt.
Jó tanácsom az, hogy közalkalmazottnak vagy kormánytisztviselőnek ne menj, mert ott bértábla van és nagyon keveset fzetnek. Nézz utána az interneten, a kormánytisztviselőknél csak középfokú végzettség és felsőfokú végzettség van. A Pénzügyi szakügyintéző mivel csak felsőfokú szakképzés, így maradsz a középfokú végzettségűek táborában!
Javaslom, hogy tanulj nyelvet. Ha tudsz egyet folyékonyan, tanulj mellé még egyet!!!! Hidd el, jobban jársz.
Közel 6 év szakmai tapasztalaom van, fejvadász mondta, hogy a szakmai végzettségem+szakmai tapasztalatom+nyelvtudás felér egy diplomával és könnyebb elhelyezkedni!
Sok sikert!
Előnyként funkcionál az elhelyezkedésben, hogyha péládul a PSZF-n szerzed meg az oklevelet. Ha középiskolában, úgy a kilátásaid egy hajszálnyival gyengébbek. Kezdő bérként bruttó 150eFt-160eFt környékén gondolkodj, tudom, a mai világban nem sok, de kellő tapasztalat után többet kereshetsz.
Szakmai gyakorlaton voltál már? Milyen területen?
Ahol voltál, azon a területen kellene a későbbiekben tevékenykedni. Például ha számlaellenőrzés és iktatás + egyéb pénzári teendők stb. akkor pénzügyes pozíciót pályázz a későbbiekben. Ha bankban voltál, akkor inkább banki területen próbálj meg elhelyezkedni. Könyvelőként arra készülj, hogy 2-3 év szakmai tapasztalatot elvárnak Tőled, és előny, ha van mérlegképesed (2013-tól én is elkezdem).
A PSZF-re jártam, elsősorban a banki dolgokra, másodsoron pedig könyvelésre specializálódott a képzés. Nekem nagyon tetszett! A mostaniak képzési tematikáját néztem, hát.... 3 félév alatt lezavarják a számvitelt, ami nekünk 4 félév volt, statisztika ami nekünk 2 félév, az nekik 1 félév (operációkutatás v gazdmat nélkül). A szakmai vizsgánk számvitel volt írásban, amit szóban is visszakérdeztek+vállalat gazdaságtan+pénzügy.
Ha nem tudsz elhelyezkedni, kérj segítséget bátran az iskolában, hátha tud valaki segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!