Állásinterjún milyen típusú kérdésekre lehet számítani?
Figyelt kérdés
Sosem voltam még állásinterjún. Nem a HR-es tartja, hanem az osztályvezető (köztisztviselői állást pályázok). Gondolom kíváncsi lesz a motivációmra, ezen kívül még mire szoktak kitérni? Szakmai dolgokba belekérdeznek minden esetben?2012. okt. 7. 14:27
1/7 anonim válasza:
Van gyereked?Mikor akarsz?Van kapcsolatod?Hány éves vagy?Ezekre a kérdésekre mindenképpen számíthatsz, a többi nagyon változatos és nem lényeges, mert leginkább a már felsoroltakra kíváncsiak.Amennyiben teljesen egyedülálló vagy és minimálbérért hajlandó vagy bármikor lelkes motivációval túlórákat vállalni, akkor nyert ügyed van.
2/7 anonim válasza:
Én már egy jó pár interjún voltam és csak egyszer kérdezték meg a gyerek témát. Köztisztviselők esetében nem nagyon hiszem, hogy gyerek téma szóba kerül. Biztos, hogy tudod kell a állami szerv működéséről mindent, ahova jelentkeztél. Miért oda jelentkeztél? Hajlandó vagy-e plusz képzéseket elvégezni?
Én pályakezdőként mentem kormánytisztviselőnek, igaz volt szakmai tapasztalatom (diákmunka), de inkább a tanulmányaimra voltak kíváncsiak. Azt mindenhol megkérdezik, hogy hol és kivel élsz egy háztartásban.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2012. okt. 7. 15:05
4/7 anonim válasza:
Nálam sose kérdezték meg hogy van e, és mikor szeretnék gyereket. Párkapcsolatról sem kérdeztek. Talán azt,hogy kivel élek, de abban sem vagyok biztos... Inkább szakmai tapasztalatot, sulikat, és fizu igényt.
5/7 anonim válasza:
Én nemrég voltam állásinterjún (2 napja). Meséljen magáról, miért pont ezt tanulta, mi a motivációja, mik a legjobb-legrosszabb tulajdonságai, hajlandó-e túlórázni, van-e gyereke, családja, mennyi a bérigénye-ezek hangoztak el, kb 30 perces, pörgős volt.
6/7 A kérdező kommentje:
szakmai kérdésekbe nem mentek bele? pl. vázolja fel mit tud erről és erről. elkezdtem átnézni a régebbi tananyagokat, de ugye elég tág.
2012. okt. 7. 17:03
7/7 anonim válasza:
nem szokott lenni szakmai kérdés, csak max a szakdolgozatodról, ill, a helyről, ahova mész, hogy mit tudsz róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!