Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg ennyire rossz postai...

Tényleg ennyire rossz postai alkalmazottnak (ügyintézőnek) lenni?

Figyelt kérdés

Posta forgalmiba járok, de erősen gondolkozom, hogy ott hagyom. Noha jó jegyeim vannak, mert érdekel, de ez nem elég. Állítólag, ha nem orientálódom értékesítés irányába hamar kirúgnak, bárhol is dolgozom. Értékesíteni szeretnék, de nem tudok. Nem azért, mert nem tudom mit kell mondanom, nem szeretek beszélgetni emberekkel. Arra számítottam, hogy elég egy "Jó napot kívánok" és a "viszontlátásra". De ezekszerint édes álom, és jó hülye voltam, hogy csak ennyire számítottam(?)

Szerintetek milyen irányba érdemes menni és tanulni?

2012. okt. 5. 08:11
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Igen, akikkel beszéltem 2 évvel ezelőtt végzett postás fiatalokkal, 67-70 ezer ft körül keresnek. Azt mondják jobb, mint otthon ülni, de 2-3 hónap után elfogyott az a kis türelmük is.

Egyre inkább elmegy a kedvem az egésztől...

Egyébként hova valósiak vagytok? barátnőd hol dolgozik?

én budapesti vagyok.

2012. okt. 5. 09:49
 12/20 anonim ***** válasza:
62%

pesten élünk mi is.

hát, nem tudom hány éved van még hátra, de lehet, hogy a helyedben próbálnék valami piacképesebb szakmát keresni. vagy mellette tanulni valamit. a postás sulival nem leszel előrébb az tuti.

2012. okt. 5. 09:52
 13/20 anonim ***** válasza:
Nekem a nagynéném ilyen ügyintéző, ő is állandóan panaszkodik, hogy csesztetik a főnökök folyamatosan, az ügyfelek bunkóznak. Most helyezték át egy kis postára, mert ahol előtte volt ott nem tudott elég szerződést kötni. Már 20 éve dolgozik ott egyébként, de szerintem egy emberi roncs vált belőle ez idő alatt.
2012. okt. 5. 10:52
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
jah, erről is volt szó. ha valaki nem teljesít, de járna neki végkielégítés, akkor majd kikészítik, pl áthelyezik mucsaröcsögére meg ilyenek, azt akarják, hogy mondjon fel magától, mert akkor nem jár végkielégítés. persze bnőméknél többen is mondták, hogy akkor mennek a bíróságra. helyesen, nem szabad hagyni magukat.
2012. okt. 5. 11:39
 15/20 anonim válasza:
73%

Szia! 2005-ben a szakközépiskolámban szereztem a szakmát, 2006-tól 2010-ig dolgoztam folyamatosan a postán. Mi csomagot nem vettünk fel és nem kézbesítettünk, de az ügyfélforgalom így is jelentős (Tescoban van a posta). Most 2 éve vagyok a kisfiammal gyeden, a 3. évet gyesen töltöm, azaz mostmár útban van a kistesó, úgyhogy még nem megyek vissza legalább 2 és fél évig. De épp ezek miatt, amit leírtak előttem. Most legalább a gyed miatt védve vagyok, illetve majd a terhesség miatt is védve leszek, amíg itthon vagyok. Amikor anno ezt a szakmát választottam, jó híre volt a postának, biztos elhelyezkedést jelentett, örültem, hogy egyből vesznek is fel dolgozni, csinálhatom, amit tanultam. De akkoriban került főszerepbe a banki orientáció, a biztosításkötés, ami annyira nem passzol magához a postához, és akkor csodálkoznak, hogy az emberek többsége nem idejön folyószámlát nyitni például. Nekem sem megy az értékesítés, én eleve nem az a fajta ember vagyok, aki bármit bárkinek el tud adni, pláne ha én magam sem vagyok megelégedve azzal, amit ajánlanom kell.

Valamit megpróbálok az itthon töltött idő alatt kitalálni, elvégezni, nyelvet tanulni, hogy majd ha visszamegyek és majd azt mondják, köszönik szépen, nem kell másnap jönni dolgozni, akkor tudjak más munkát találni. Tudom, hogy nagyon nehéz már most is, de hátha addig történik valami pozitív az országban, a szakmában.

26/N

2012. okt. 5. 12:27
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Sokat segítettetek a döntésben, szerintem is jobb, ha nézek mást. Elsősorban nyelvet szeretnék tanulni, és talán jogsit csinálni. Azt mondják 1000x többet érek egy nyelvvizsgával, mint más OKJ-s képzéssel.

2012. okt. 5. 14:09
 17/20 anonim válasza:

15-ös vagyok. Netán azért pontoztak le egyesek, mert leírtam az igazságot? Én legalább nem tagadom, hogy azon kívül, hogy eleve 2 gyermeket terveztünk, igenis ki kell használni bármilyen adódó lehetőséget. Sajnos a mai világban nem csinálhat az ember lelkiismereti kérdést abból, hogy vajon a munkáltatója (ami nem is biztos, hogy hamarabb nem küldené el) mit szól ahhoz, hogy 2 gyermeket vállalok egymás után. Gondolom, ez nem tetszett a lepontozóknak. Az elején még gondolkoztam rajta, de ebben az országban nem érdemes ilyenen agyalni, meg kell kapaszkodni mindenben. Irígylem azokat, akik másképp is meg tudták oldani.

26/N

2012. okt. 5. 16:17
 18/20 anonim válasza:

Előző vagyok. Azt elfelejtettem idebiggyeszteni, hogy a mai postai meló (és nem a vezető beosztásúaké!) olyan, hogy majdnemhogy jobban jár anyagilag és idegileg is itthon az ember (aki megteheti vagy táppénzen van), mintha a postán enné meg az idegzetét a sok türelmetlen ügyfél, a folytonos rettegés a tervteljesítés miatt, az esetleges pénztári hiány miatt. (Pályakezdő koromban egy csaló engem is megrövidített 80.000 Ft-tal, aztán pár hónap múlva a kolléganőmet is, és valószínűleg ez a bűnöző járt más postákon is szerte az országban. A 80.000Ft-nak tudtam volna jobb helyet is...) Úgyhogy baromi kevés a lelkiismeretfurdalásom a Posta iránt.

26/N

2012. okt. 5. 16:26
 19/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom, én nem pontozgattam senkit :)
2012. okt. 5. 18:04
 20/20 anonim ***** válasza:
Az egyik barátnőm sima érettségivel dolgozik postán. Mondta, hogy egyáltalán nem feltétel a szakirányú végzettség.
2012. okt. 6. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!