PwC, KMPG, Morgan Stanley, Deloitte, McKinsey, E&Y - mennyit lehet ezeknél a cégeknél keresni? Mennyivel kezd egy pályakezdő közgazdász és hogyan alakul a jövedelme az évek során? Azt hallottam, ezeken a helyeken sok a túlóra, igaz ez?
McKinsey-nél nem nettó 200 ezer Ft a kezdőfizu. Annak - átszámítva - jócskán a többszöröse, mert nem is Ft-ban fizetnek.
Ehhez azonban napi 14-16 óra munka társul, ott ugyanis 60-80 órásak a munkahetek, cserébe viszont jó darabig nem lesz anyagi gondja a beosztottnak. Valamit valamiért.
A munka maga szerintem érdekes és izgalmas, (max.) 5 év után viszont teljesen kiégeti az embert (és akkor még lehet sok évet is mondtam), elhidegíti a barátaitól, rosszabb esetben a párjától is.
Ezeket mind vedd figyelembe!
Igaz a kérdés 3 éves...
.
De hát csodálkoznék ha akkor az IT területen a legnagyobb tanácsadó végek ennyit fizetnének... Én ÁLLAMI (!!!) hivatalban, IT-sként (igaz nagyon spec területen) kaptam akkor kb nettó 280-at. Most ugyanott már 380-at, és éppen csábítanek egy másikba nettó 500-ért. Ja és lightos heti 40-órás munkáért. Kafetirát egyebeket nem is számoltam...
.
Ezeken a helyeken nem hiszem hogy nettó (!) 800-at ne lehetne kialkudni. De nekem pl. nem érné meg elmenni 50-80%-al többet dolgozni, kb 30%-os bérnövekedésért...
Sziasztok!
Kérdeznék pár dolgot!
Nektek melyik ilyen nagy multihoz sikerült bekerülnötök?
Melyik egyetemről konkrétan milyen diplomával mentetek oda?
A diplomán kívül valamilyen pluszokkal rendelkeztetek?
Milyen pozícióba jelentkeztetek illetve kerültetek?
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!