Németországban 1300 eurós fizetéssel el lehet élni?
Figyelt kérdés
Mit lehet belőle kezdeni?Szállást mennyiért tudok bérelni?Élelmet mennyiért tudok venni kb?Pl kenyeret,felvágottat stb stb.Rezsi árak?2012. szept. 16. 16:42
1/6 anonim válasza:
határátkelő blogon van minden leírva országonkénti lebontással, amúgy megélsz belőle: szerény albi+rezsi+kaja kijön belőle
2/6 anonim válasza:
Ha nem Münchenben laksz, akkor megélsz ennyiből. Nem nagy lábon, de meg lehet.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat.Azt,hogy félre is tegyek valamennyit el is felejthetem?
2012. szept. 16. 17:39
4/6 anonim válasza:
félretenni is tudsz, ha okosan gazdálkodsz. a legtöbbet a lakhatáson tudod megspórolni. A szállás árak nagyban függnek attól, hogy Németország mely városában laksz. München és Hamburg kiemelkedik a többi közül, ott a legdrágábbak a lakás árak. Az élelmiszerek árai hasonlóak a magyar árakhoz, a hús, hal az ami drágább kb. 20%-kal. A termékek minősége összességében jobbak a magyarnál. Persze itt is vannak gagyi termékek, de nem olyan nagy számban, mint otthon. Szerintem, a költségekre odafigyelve, otthon főzve ki lehet jönni 220-250 €-ból kajaügyileg. A rezsiköltségek sokszor olcsóbbak, mint otthon. Nekem otthon egy 55 m2-es lakásom volt, itt is az van és a rezsim alacsonyabb, mint otthon. Otthon 45.000 Ft körül fizettem mindent egybevetve, idekinn eddig maximum 120 €-t fizettem a rezsire. (Átlagban olyan 105 - 110 € a rezsim.)
5/6 anonim válasza:
Álljon meg a menet! Németországban élek (München), és itt 700 € a Lakás rezsivel vízzel, árammal meg mindennnek együtt... A kaja tök olcsó, sokszor 40 centis a Számla, mégis csak 20 €-t fizetünk. Itt a fizetés bár kicsit több, de azért 1300-ból is meg lehet élni... Bár, ha van autó, akkor húzós, mert az autó havonta 250-300 €
Üdv, és minden jót: YodaHermione99
6/6 anonim válasza:
Ja, és itt a felvágott is meg úgy általában MINDEN!!! olcsóbb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!