Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Villamos vagy Gépészmérnök?

Villamos vagy Gépészmérnök?

Figyelt kérdés

Egy 11.-es gimnazista vagyok. Tervem szerint villamos vagy Gépész mérnöknek fogok tanulni. Valószínű BME-n.

Arra lennék kíváncsi, hogy melyik szakma kb. miből áll, hogy melyik a keresettebb, és hogy milyen fizetésre számíthatok.

Külföldre is mennék, ha úgy látom megéri.

Zöld kéz a válaszolóknak.

2012. szept. 15. 22:58
 1/9 A kérdező kommentje:
Annyi még hogy Franciául nagyon jól tudok, és angolul is jól fogok tudni (mire végzek egyetemen).
2012. szept. 15. 22:59
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

Fejvadászként dolgozom, rálátok a piacra.

Mindkettő jó szakma. Gépészeket valamivel több cég keres. Itt a nettó fizu 200 e-től indul.

De ha az elektromos téma közelebb áll, az is szuper. Mind erős- mind gyengeáram.

2012. szept. 15. 23:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Fizikából melyik rész megy jobban? Áramkörökkel való számolgatás vagy a mechanika?

Én gépésznek tanulok, sosem szerettem a fizikának az elektromosságtan részét, ennek ellenére (sajnos vagy nem..) itt is rengeteget kell tanulni ezt.

2012. szept. 16. 00:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is gépésznek tanulok, pont azért mert én sem nagyon szerettem az elektromos részét a fizikának, erre van egy csomó ilyen tantárgyunk, csesszék meg :D Rajzolni szeress, azt is kell elég sokat :)
2012. szept. 16. 13:48
 5/9 A kérdező kommentje:
Mechanika megy jobban (sokkal jobban). Az elektromosságtant alapjában véve hibásnak és logikátlannak találom (mi az már, hogy az elektronok pont fordított irányba áramolnak, mint amerre megy maga az áram?) A gépészen viszont egyrészt rajzolni kell sokat (amibe szar vagyok) másrészt az kevésbé sokoldalúbb. Érdekelnének pl. még pénzügyek, informatika, és mindkét területen jól jönne a villamosmérnöki papír...
2012. szept. 16. 19:47
 6/9 anonim ***** válasza:
Ne a rajz legyen a visszatartó erő a gépésztől, mert az teljesen más, mint középsuliban. Teljesen újra kezdened az egészet, megtanítják, sajátos technikája van. Ha nem a rajzot utálod, hanem szimplán azt hiszed, hogy rossz vagy benne, akkor érdemes lenne megpróbálni. Szerintem.
2012. szept. 16. 21:38
 7/9 anonim ***** válasza:

4-es vagyok. A rajzhoz elég hogy szeresd, vagy legalábbis ne utáld nagyon. Itt megtanítanak arra hogy hogyan kell, ez azért más mint köcsögöket meg gyümölcsöket rajzolni.

Szerintem a gépészet is elég sokoldalú, ha csak a szakirányokból indulok ki: pl.: fejlesztés, tervezés, gyártástervezés, szerszámkészítés, programozás (pl nc). Foglalkozhatsz áramlástannal, hőtannal, anyagok szerekezetével, hegesztéssel.

2012. szept. 19. 11:24
 8/9 anonim válasza:
100%
a gépész és a vill is annyira szerteágazó, hogy el se hiszed. Én mind a kettőt tanulom a BME-n és inkább a vill irány felé megyek el. A megélhetés szempontjából mind a 2 jó. Nem lehet leírni miből áll és keresett mind a kettő. De nagyon lényeges milyen terület. Mikor hallod a rádióban, hogy a gépész a legkeresettebb, akkor gondolj abba bele, hogy egy kalorikus gépészt nem vesznek fel anyagtudományi gépésznek és stb. A terület megválasztását érdeklődésed alapján tedd meg, de ezt a BME alatt 5. félévben elég. A fizetés a villamososoknak átlagosan 30 bruttóval több a kezdő, de ez semmit nem mond. A nyelvtudásodon eszméletlen sok múlik, ezen agyalj, hogy miként tanulsz meg 2 nyelvet perfektre!
2012. nov. 20. 08:51
 9/9 anonim válasza:

jah és a "logikátlan elektromosságtant" meg felejtsd el!

itt kőkeményen beléd verik a dolgokat, jobban mint akarnád:)

2012. nov. 20. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!