Szerintetek ebben az országban meg lehet élni normálisan? (Nem a havi 47 ezerre gondolok! )
Igen, de minden igényről le kell mondani.
Hétvégi púpos tál rántotthús, meki, hétközbeni többszöri fagyizás, kólázgatás, lcd meg plazmatv stb...
"Nos, a hivatalnokok, informatikusok, jogászok, mindenféle cég és egyéb vezetők nagyon jól élnek"
Áruld már el nekem, hogy miért is ének jól a hivatalnokok???
Egy hivatalnok
Áruld el, miért élnek rosszul!
Legrosszabb helyen is 180 000 körül keresnek, minimum, az nem annyira rossz szerintem.
Utolsó: Elárulom. Azért mert én nettó 105.000 Ft-ot keresek diplomás kormánytisztviselőként, a velem szemben ülő középfokú végzettségű 20 év tapasztalattal rendelkező kormánytisztviselő pedig nettó 97.000 Ft-ot (ja és egyedül neveli óvodás korú gyerekét). Kafetéria: nagy szar az egész, ezenkívül azt a nyomorult 5.000 Ft-nyi Erzsébet utalványt is késve kapjuk. Most kaptuk meg a júliusit.
Szimplán ezért, semmi másért.
"Legrosszabb helyen is 180 000 körül keresnek, minimum, az nem annyira rossz szerintem"
Ezen pedig jót nevettem. Ilyen összegről álmodni sem lehet.
Normális alatt azt értem, egy 4 tagú családnak ne legyen probléma heti egyszer pl. elmenni moziba vagy vidámparkba, állatkertbe stb... Ez már alapból ügye 4x2000 forint/hét, de inkább több, hisz a gyerek enni is szeretne, édességet szeretne stb.. Tehát, ne kellejen görcsölni ilyeneken. És nem heti 1x húsétere gondolok. Ne elegyen már probléma az egészséges étkezés, ami napi 2 kg gyümölcsöt simán magába foglal, akár gyümölcsléként, reggeli narancslé stb... ne legyen már probléma egy szülinap, egy betegség...
Én ezt kb egy 4 tagú családnak nettó 500 eft-ra saccolom.
Két kisgyerekünk van, a férjem hivatalvezetőként nettó 160-180 ezer között hoz haza, én optikusként nettó 120 ezret+ van eladás utáni jutalék is.Hitelünk nincs.
Heti egyszer járunk fürdőbe és egy évben egyszer elmegyünk egy hétre nyaralni(tengerpart).De van két segítő, támogató nagyszülő is, nélkülük nehezebben élnénk.
Szerintem is szüksége van kb. havi 500 ezer ft. bevételre egy négytagú családnak, hogy hó végén ne az aprót számolgassák.De ez ma Magyarországon sok családnak csak utópia:((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!