Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek ebben az országban...

Szerintetek ebben az országban meg lehet élni normálisan? (Nem a havi 47 ezerre gondolok! )

Figyelt kérdés
Írjátok már le lécci, hogy ti mennyit kerestek? (Nettó, azaz kézbe kapott fizetés). És hogy milyen munkakörben? Mennyi lenne az az összeg, amiből szerintetek két gyerekkel a két szűlőnek keresni kéne fejenként egy NORMÁLIS élethez? Azaz, el lehessen menni családdal moziba! Kikapcsolódni! nyaralni! Nem luxusra gondolok. Hanem normálisan...
2012. szept. 12. 03:23
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
69%
Sok függ azon, hogy kinek mi a normális. Normális-e ha egy héten egyszer eszünk húst? A vegáknak sok, egy átlag mindenevő férfinak kevés. Mi kb. 130ezret keresünk nettóban (tanárok vagyunk), de nincs hitelünk, így ebből még kijövünk két gyerekkel, úgy, hogy sokat spórolunk az ételeken és a legolcsóbb kuponos nyaralásra megyünk. Sokszor eszünk tésztát, főzeléket és a vidéki szülőktől kapunk tojást, néha csirkét, gyümölcsöt is.
2012. szept. 12. 06:50
 2/21 anonim ***** válasza:
86%
ha nincs szülői hátszeled és a nulláról indulsz, akkor nettó 400 a minimum a kis családnak... de persze nagyon nagyon sok mindentől függ, ezt így nem lehet pontosan megválaszolni.
2012. szept. 12. 07:54
 3/21 anonim ***** válasza:
35%

Simicska Lajos válasza

Simán meg lehet élni,amerre csak nézek magam körül mindenkinek nagyon fut a szekér... még félretenni is tudunk.

2012. szept. 12. 08:15
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Én jelenleg nettó 80 000-et keresek eladóként, 12 órázok.

A párom műszerészként dolgozik, ő 120 000 nettót kap 8 órában.

Szóval a bevételünk havi 200 000 ft általában. Ebből 50 000 az albérlet, rezsi 30-35 000 ft. Hitelünk nincs, egy autót kell fenntartanunk. Általában havonta 30-40 000 forintot tudunk félretenni. Megtakarításunk is van, olyan 1.5 M ft körül. DE, mi csak ketten vagyunk! Ha lenne gyermek akkor ezt nem tudnánk megtenni, az biztos!

Szerintem, ha nincs hitel akkor minimum két gyerek két felnőtt mellett 250 000- 300 000 forintra szükség van.

2012. szept. 12. 08:19
 5/21 anonim ***** válasza:
60%
hajjaj,a válaszaitok alapján akkor mi mélyszegénységben élünk :-( Netto 160- 120 hitelre,rezsire,két felnőtt+baba
2012. szept. 12. 08:38
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy gyerekem van és álláskereső vagyok.De mikor munkám volt, sem éltünk nagy lábon még így sem, hogy pici a család.

Milyen munkakörben?Nos, a hivatalnokok, informatikusok, jogászok, mindenféle cég és egyéb vezetők nagyon jól élnek, a többi majdnem hogy nyomorog.Egy két szülő, két gyermekes családnak minimum 300000 Ft kellene havonta hogy viszonylag normális szinten éljen.Pláne, ha esetleg valamilyen hitel is van és van kocsi is, mert ezek nagyon sok pénzt elvisznek.

2012. szept. 12. 08:41
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó előtti válaszoló, mennyit kell törlesztenetek havonta?

Mert nem mindegy, hogy 20 ezret vagy pl. 90 ezret. :)

2012. szept. 12. 08:43
 8/21 anonim ***** válasza:
70%

Én 300-at kapok készhez multinál, barátnőm 250-et, ő a gyógyszeriparban dolgozik. Bérlakásban lakunk, a kocsihitel jár le lassacskán. Elég jól élünk, nekem régebb óta vannak megtakarításaim, amik jól kamatoznak, és ha úgy nézzük, növelik a bevételt, bár azt nem költöm el, hanem visszaforgatom, plusz havonta teszek hozzá félre, hiszen így sem nem költöm el az egész fizetésem.

Ennyiből nem okoz gondot a gyereknevelés, úgyis beszélünk már róla egy ideje.

2012. szept. 12. 09:34
 9/21 A kérdező kommentje:
Utolsó! megkérdezhetem, hogy milyen beosztásban kapod a 300-at? (Gondolom vezetői) És milyen végzettséggel? Csak mert multi és multi között is van különbség. A tecsoban ismerősöm közgazdász végzettséggel a zöldségosztály vezetőjeként 150-et kap kézbe, ami elszomorító...
2012. szept. 12. 11:57
 10/21 anonim ***** válasza:
56%
Nem, nem vezető, egyszerű alkalmazotti munka, de a cég jellegéből adódóan mindegy egyes döntésünknek komoly súlya van, így elég jól megfizetik. Tervezéssel foglalkozunk egyébként, gazdasági oldalt is figyelembe véve. "Egyszerű" közgazdász diplomám van, logisztikai kiegészítéssel.
2012. szept. 12. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!