Mit tudnék tenni? Nem akar kifizetni minket. (bővebben lent)
Elterveztem, hogy nyáron dolgozni fogok és ismerős talált is nekem nyári munkát egy ismerősénél, így osztálytársammal mehettünk nyárra oda egy étterembe dolgozni. Minden szép és jó volt, jött a július és azt mondta a főnök nő, hogy július 5-10 között kifog fizetni. Nos, ez nem történt meg, 10.-e után csak halogatta, hogy nem volt ideje bankba menni, mert xy jött haza, ezért holnap fizetek. Rákövetkező nap sem lett semmi, majd jövőhéten fizet azt mondja.. Akkor sem lettünk kifizetve. Ez így ment augusztusig, ameddig terveztük, hogy dolgozzunk és akkor azt mondta, hogy az egész nyarat fogja inkább kifizetni. Nos, nem fizetett ki, csak ígérgetett akkor is, hogy majd jöjjünk be a pénzért az egyik nap (ez megtörtént, haza is küldött, hogy nincs nála a pénz) és ez a mai napig megy, de nem fizet ki minket. Mit tudnánk tenni, vagy mi lenne az ésszerű dolog ilyenkor? Kicsit írok még pluszba, hátha segít nektek.
Mint mondtam diákok vagyunk és mivel ez étterem, így voltak ellenőrzések néha... Még az elején amikor elkezdtük a munkát, mondta a nő, hogy bejelent minket, hogy ne legyen probléma stb.. Nos, nyár közepén volt 1 ellenőrzés és a főnök nő gyorsan elküldött minket addig, ne legyünk ott, majd hívnak ha visszajöhetünk (tehát nem jelentett be minket, feketén dolgoztunk nála). Én semmit nem tudtam tenni, de a család ezt nem hagyta. Édesanyámat is behívta, hogy kifizet, ő majd elhozza, ő neki sem adott. (Jelzem, hogy másfél órás út tömegközlekedéssel és nem olcsó mulatság ezt ilyen gyakran). A bátyám pár barátjával már bement hozzá és megmondta neki, ha nem fizet ki, akkor szétfogják verni az éttermet, stb... Megszervezve, hogy egy kocsi fog kint állni és időbe elmennek,stb... Eddig még csak a megfenyegetés történt meg, hátha észbe kap a nő, de nem úgy tűnik, a bátyámék pedig nem viccelnek. Én kiakarok maradni az egészből, már a barátommal elfogadtuk, hogy nem kapunk pénzt és feleslegesen dolgoztunk, sőt inkább mi fizetünk a bérletekre. Anyám fel akarja jelenteni, de nem tudom , ez érne valamit?
Ti mit tennétek? Már annyiszor udvariasan, mosolyogva mondtuk, hogy rendben, semmi probléma, hogy már meguntuk. Hülyének nézi az embert és azt hiszi mi nem látjuk.
Nyugodtan kérdezzetek, amire tudok, válaszolok és kíváncsian várom a ti véleményeteket.
Igen, igen. Jó lenn, ha minden így működne, de tudjuk mi is, hogy ezzel csak maguk alatt vágnák a fát.
Én nem mondanék le a helyetekben a megdolgozott pénzről. Azért is ajánlottam a Munkaügyi Felügyelőséget.
Ha senki nem kezdi el az "ellentámatást", csak még több ilyen szemét lesz a munkaerő piacon, akik ingyen dolgoztatják, kihasználják a munkavállalókat.
Szerintem csapjatok bele a közepébe, ne várjatok vele sokáig.
Hm... :-)
Azóta eltelt jó pár év, a mi fejünk lágya is benőtt, én már 21 éves vagyok, ha most történt volna ez, másképp kezeltem volna az egészet, de természetesen akkor még fiatal voltam és naiv nagyon, amit kihasznált ez a nő.
Igazából annyi történt, hogy a barátommal lemondtunk teljesen erről a pénzről, már nem is foglalkoztunk vele, csak elfogadtuk szomorúan, a bátyámék meg nem akarták annyiban hagyni, és kimentek az étteremhez, balhéztak, üvegek, stb, aztán kijöttek a rendőrök, bevitték őket, stb, stb. Engem és a barátomat behívtak tanúvallomásra, elmondtunk mindent, anyu is próbált hivatalos úton feljelentést tenni, de sosem volt eredménye, mert letagadta hogy ott dolgoztunk. Végül a sors visszaadta neki, mert adócsaláson kapták és börtönbe ment, szóval kifizetés nem lett belőle, de legalább ennek örülhettünk :)
Nem sok esélyt láttam h választ kapjak, amit viszont köszönök szépen. :)
Ha már ti porul jártatok akkor legalább ő is. Rohadt bosszantó lehet még utólag is gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!