Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kell a közvetítőnek a...

Miért kell a közvetítőnek a fizetésemből nekem fizetni? Nem a munkáltatók fizetnek? Lentebb az idézet a levélből

Figyelt kérdés

"Ha létrejön Önök között(aki felvesz dolgozni és köztem) a munkaszerződés (és csak akkor nem előre), irodánk 100 Euró szolgáltatói díjat kér Öntől. Ezt lehetősége van az első fizetéséből is kifizetni. "

külföldi munkavállalás

dehát itthon sem fizetünk a munkaügyinek, ha kiközvetít...

2012. aug. 29. 10:21
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

magyar oldalon volt a hirdetés. a tevékenységet nem tudom hol végzik. lehet csak a neten vannak magyar oldalakon..de kétlem, nem tudom.

most megírtam, hogy nyitott vagyok és megkérdeztem, hogy ez a 100 € egyszeri alkalomra vonatkozik e. Végül is, az nem sok kb 1200 €-s fizetésből, ha mást nem vonnak le

2012. aug. 29. 11:28
 12/13 anonim ***** válasza:

Én azért óvatos lennék ezekkel. A magyar jogszabály világosan kimondja, hogy sem díjat, sem költséget nem számolhatnak fel a munkavállalóval szemben, semmilyen jogcímen. Tökmindegy, hogy minek nevezik, regisztrációs díjnak, adminisztrációnak, elvileg SEMMIT nem kérhetnének tőled legálisan (csak a munkáltatótól), ha már egyszer magyar oldalakon hirdetnek. Szóval illegális a biznisz úgy ahogy van.

Ami ettől függetlenül még nem lenne baj, ha tényleg megkapod az 1200-as melót, abból valóban nem sok. Dehát semmi garancia nincs arra, hogy egy cég, ami eleve illegálisan működik, az egyébként korrekten jár el. Lehet, hogy érnek még meglepetések, erre gondoltál már?

Vannak "sikersztrorik" hasonló jól hangzó ajánlatokról, pl. itt van ez:

[link]

Te tudod mennyire kell a munka, de én a helyedben inkább közvetítők kihagyásával, közvetlenül külföldi munkáltatókat keresnék meg a jelentkezésemmel, vagy legalábbis törvényesen működő magyar közvetítőkkel bizniszelnék.

2012. aug. 29. 11:42
 13/13 A kérdező kommentje:

köszönöm a tanácsaidat, osztom a véleményed

eddig én is azon voltam, hogy csak a külföldiekkel tárgyalok, de kb 50 hotelbe küldött jelentkezésemre nem válaszoltak..

dehát akkor ez is ugrott.

tényleg sok rosszat hallok

2012. aug. 29. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!