Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha az embernek sikerül vezető...

Ha az embernek sikerül vezető pozícióba jutnia egy cégnél, fel tudja venni/be tudja ajánlani a barátait a céghez, vagy ilyen csak a filmekben van?

Figyelt kérdés
Akár tudnék segíteni az álláskeresésben a műszaki menedzser és a jogász haveromnak, hogy együtt dolgozzunk, vagy inkább ez álom kategória?
2012. aug. 19. 12:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért lenne ez álom kategória. Még csak vezető pozícióban sem kell lenned ahhoz, hogy ha a cégnél megüresedik egy állás beajánlhasd az ismerőseidet. Ma Magyarországon ez elég sok helyen így megy, pont ezért panaszkodnak sokan, mert inkább a havert veszik fel és nem azt akinek igazi szakértelme van.
2012. aug. 19. 13:02
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Beajánlani valakit takarító pozícióból is be lehet, az már más kérdés, hogy mennyire fognak rád hallgatni. Egyébként pedig minél feljebb vagy a ranglétrán, annál könnyebb, nyilván. Ha pedig még a felvételbe is van beleszólásod, akkor még ajánlani sem kell. Persze nem kell egyből úgy indítani, hogy a haverod.
2012. aug. 19. 13:49
 3/3 anonim ***** válasza:
Az én barátom főkönyvelő egy cégnél, és nekem ő segített ott a cégnél munkát találni. Megvan hozzá a végzettségem, és jó barátok vagyunk, szóval beajánlott, meg elmondta, hogy megbízható vagyok stb. és ott dolgozom azóta. Valamiért így jobban megbíznak egy emberben, ha egy ott dolgozó ajánlja be, mintha hosszas állásinterjúkat tartanának, és egy tök idegent vesznek fel. Nagyon sok helyen ez megy.
2012. szept. 20. 02:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!