Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha csak egy pillanatodba...

Ha csak egy pillanatodba kerülne, melyik 2 diplomát választanád? Melyik kombináció a legjobb?

Figyelt kérdés

2012. aug. 14. 19:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Geológus + Járműmérnök

Miért? Valójában ég és föld a két szak, de felvételinél ezek között vaciálátam, egyiket sem bántam volna, végül járműmérnök lett. Biztos, hogy nem túl jó kombináció különben, de a természettudományokban és műszaki téren is otthonosan mozogni azért nagy fegyvertény. Mindkettő olyan munkát ad, amit szeretettel csinálhat az ember, akár a szabadúszó munkára is lehetőség van, szóval én személy szerint nem bánnám, ha mindkét diplomával rendelkeznék, de az biztos, hogy az emberek 99%-nak hasztalan párosítás lenne ez.

2012. aug. 14. 20:21
 12/14 anonim ***** válasza:

Különben nem is a legjobb módja annak, aki milliós fizetésért gazdasági jogász akar lenni, (vagy a Nemzeti Bank elnöke, mint a Surányi), hogy elvégezze mindkét szakot (jó, oké, ezzel kapcsolatos véleményemet már leírtam, ui. NEM IS LESZEL, ha nincs hátszeled).

Vannak erre egyszerűbb módszerek, ha már letettél legalább EGY diplomát. Például jogászoknál a szakjogász képzések.

Ha jogász után közgáznál maradunk, akkor pl. ez:

[link]

Ez a jogász diplomádra épül, és ugyanúgy ad papírt, persze nem olyan mély, mint az echte közgazdász képzés.

De viszont nem is éri meg annyi időt elvesztegetni, hogy 5 év jog, meg még 5 év közgáz (hacsak nem egyszerre csinálod), hogy utána megint csak munkanélküli legyél 0 munkatapasztalattal. Ja, és a mai trendeknek megfelelően már öreg is :P

Egyszerűbb, ha leteszed a jogi diplomát (ha már ez a hülyeség a vágyad :P ), aztán - isten adja - felvesznek valahova, na, és AKKOR ahhoz választasz szakjogász képzést. Van egy csomó fajta, a fent említetten kívül fizetésképtelenségi, munkajogi, infokommunikációs, stb. Persze ezekért is perkálni kell, viszont ha a jövőbeni munkádhoz választod, azt már értékelik, és nem dobsz ki egy csomó pénzt egy önmagában értéktelen diplomáért.

2012. aug. 14. 20:39
 13/14 anonim ***** válasza:

előbb egy diplomát szerezz, aztán kombinálhatsz...

amúgy gépész és villanyosmérnökit kombinálnám...

2012. aug. 18. 00:14
 14/14 anonim válasza:
Orvos de abból patológus kardiológus és szülész nőgyógyász+számítástechnikaimatematikus
2012. aug. 23. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!