A hr-es miért tesz keresztbe, ha a középvezető (közvetlen felettes) és a régióvezető is alkalmasnak talál a pozícióra?
A történet velem kétszer, és egy barátommal most megtörtént. 3 különböző multi. 1. kör állásinterjú ok. Mindennek megfelelsz, gyakorlat is van, mindent megbeszéltek, minden oké.
2. kör Az előző interjúztató felettese, minden stimmel, fizetés, kezdés, tájékoztatnak, h még lesz egy interjú a hr-en, de ez csak formaság, az anyagiak és a kezdés pontosítása.
3. kör Hr-es csinibaba (kora alapján max. 5 év tapasztalat) - minden rendben, majd értesítjük.
És egyik esetben sincs elnyert állás. Hát kérdem én, mi történik a hr-en? Mi alapján döntik el ők, h alkalmas vagyok e olyan pozira, amiben t. m. 10 év gyakorlatom van és 2 vezető is alkalmasnak talált? Most tényleg érdekel, mert ez 3 különböző cégnél az elmúlt 1 évben lejátszódott és nem csak velem!!! Mit csinálunk rosszul? Mert a szakmai/tanulmányi követelményeknek megfelelünk. Elsősorban hr-esek válaszát várom.
Nekem meg pont fordítva volt. Mikor még állást kerestem több olyan esetem is volt, hogy a céghez egy HR-es hívott be és az interjú végén közölte, hogy mennyire jól sikerült és tuti enyém az állás stb. de olyan stílusban, hogy teljesen elbíztam magam, hogy akkor fel is vettek, aztán meg hívott hogy még se engem választottak... Mondjuk előtte se gondoltam sokat a HR-ről, de ezek után az élmények után pláne meg van a véleményem a nagy szakértelmükről.
Szerintem a te esetedben, mivel a HR-es csak az utolsó kör volt, nem az első mint általában, a személyiségedet elemezte, nem a szakmai tudásod és lehet az alapján nem te voltál a megfelelő. Gondolom azt nézik mennyire felelsz meg a cég elvárásainak ilyen szempontból, pl mennyire lehet neked parancsolni, vagy éppen mennyire vagy önálló, kreatív stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!