Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A hr-es miért tesz keresztbe,...

A hr-es miért tesz keresztbe, ha a középvezető (közvetlen felettes) és a régióvezető is alkalmasnak talál a pozícióra?

Figyelt kérdés

A történet velem kétszer, és egy barátommal most megtörtént. 3 különböző multi. 1. kör állásinterjú ok. Mindennek megfelelsz, gyakorlat is van, mindent megbeszéltek, minden oké.

2. kör Az előző interjúztató felettese, minden stimmel, fizetés, kezdés, tájékoztatnak, h még lesz egy interjú a hr-en, de ez csak formaság, az anyagiak és a kezdés pontosítása.

3. kör Hr-es csinibaba (kora alapján max. 5 év tapasztalat) - minden rendben, majd értesítjük.

És egyik esetben sincs elnyert állás. Hát kérdem én, mi történik a hr-en? Mi alapján döntik el ők, h alkalmas vagyok e olyan pozira, amiben t. m. 10 év gyakorlatom van és 2 vezető is alkalmasnak talált? Most tényleg érdekel, mert ez 3 különböző cégnél az elmúlt 1 évben lejátszódott és nem csak velem!!! Mit csinálunk rosszul? Mert a szakmai/tanulmányi követelményeknek megfelelünk. Elsősorban hr-esek válaszát várom.

2012. aug. 14. 10:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%
Biztosan akadt, aki kevesebb pénzzel is beérte
2012. aug. 14. 10:26
 2/13 anonim ***** válasza:
74%

Lehet nem voltál neki szimpatikus. Vagy ismerőst vett fel.

Esetleg szebb kinézetűt vállasztott.

2012. aug. 14. 10:35
 3/13 A kérdező kommentje:
Ez oké, de ezeknél a cégeknél 30-40 Ft bruttó nem tétel. És mindegyik esetben ők mondták meg, h az adott pozícióban mennyit tudnak fizetni. Én az egyik cégnél többet kértem, de megegyeztünk a kevesebben, mert jó volt a cafeteria.
2012. aug. 14. 10:38
 4/13 A kérdező kommentje:
De miért a hr-es dönt a szimpátia alapján, amikor vele jó esetben 2x találkozom. Belépéskor és kilépéskor. Nagy cégekről beszélek több 100 - több ezres létszámmal.
2012. aug. 14. 10:41
 5/13 anonim ***** válasza:
61%

"De miért a hr-es dönt a szimpátia alapján, amikor vele jó esetben 2x találkozom."

Mert megteheti, és így többnek látatja a pozicióját.

Meg lehet, hogy kicsit hatalommániás is. Szóval ez van.

Amúgy meg ha a fizuról kérdeznek nem szabad semmit mondani ameddig ők nem tesznek ajánlatot.

Nem is értem miért van így. Azt gondolják, hogy majd valaki esetleg 50 ezret fog mondani?

Olyan, hogy bértárgyalás max. a rendkivül speciális tudással rendelkező nélkülözhetetlen személyeknél lehetséges. Egyébként kamu az egész.

2012. aug. 14. 10:51
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

És biztos vagy benne, hogy a hr-es tett keresztbe? Szerintem nincs nekik akkora hatalmuk. Lehet, hogy az utolsó pillanatban befutott egy rokon. Én többször jártam már úgy, hogy biztos voltam benne, hogy megkapom az állást, aztán mégsem engem választottak.

A multiknál általában tól-ig bértábla van, ha a fizetési igényed ebbe beleesik, valóban nem ez alapján fogják eldönteni.

2012. aug. 14. 12:33
 7/13 anonim ***** válasza:
Az, hogy a vezető azt mondta, megfeleltél, még nem jelent semmit. Értsd: megütötted azt a szakmai szintet, és nem utasítanak el. De ez nem egyenlő a felvétellel! Lehet, hogy 5 másik jelentkező is teljesítette ezt a szintet, és nekik is azt mondta, mint neked, majd a HR-rel egyeztetve átbeszélték, hogy az öt közül kit választanak ki. Más olcsóbban dolgozott, több tapasztalata volt, több tudása az adott szakterületről, mások a családi kilátásai, stb… sok minden lehet, és nem biztos, hogy a HR-es szimpátia alapján döntött.
2012. aug. 14. 13:28
 8/13 A kérdező kommentje:

Akkor miért mondták szinte szó szerint, h oké, te vagy, rendben, gyere, hr-es beszélgetés "már csak formaság"?

Miért nem mondják, h 3 körös az interjú, és utána döntenek? Sokkal korrektebb lenne, nem? És akkor az ember nem dől hátra, és engedi ki a zabszemet a seggéből.

2012. aug. 14. 16:01
 9/13 anonim ***** válasza:
Ezzel én is beszívtam egyszer, csak már azzal, hogy „küldik a szerződést két hét múlva, csak az ember szabadságon van” – hála istennek még csak gyakornoki koromban. De ahogy mondani szokás, a focimeccset is a sípszóig játsszák, így amíg nincs a kezedben az aláírt szerződés, addig nem vehetsz semmit se biztosra. Ha eszerint alakítod ki az elvárásaidat, akkor nem is csalódhatsz...
2012. aug. 14. 16:21
 10/13 A kérdező kommentje:
Hát már ezekből a tapasztalatokból merítve nem is képzelek semmit, csak most egy barátom is ugyanezt mesélte megdöbbenve, sőt, ő nem is jelentkezett az állásra, hanem ismerőse hívta fel, meggyőzte, h váltson (nem akart), erre. hr-en elborult a sztori. És nekem is az egyik ismerős volt, azért hívott be, mert ismert. (Én jelenzkeztem az állásra, de nem tudtam, h egy volt kolléga lenne a felettes.)
2012. aug. 14. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!