Ausztria, Németország, Svájc, Franciaország?
Figyelt kérdés
Banki szakügyintéző szakmám van, nemrég szereztem meg. Az lenne a kérdésem, hogy felsőfokú német nyelvtudással el tudnék-e helyezkedni ezzel a szakmával Ausztriában/Németországban/Svájcban? (bár a svájcit úgysem érteném...)
Felsőfokú francia nyelvvizsgám is van, de Franciaországba érdemes lenne "kiköltözni"?
2012. aug. 12. 13:19
1/1 anonim válasza:
Én a helyedben kihagynám Németországot. Nem tudom, Ausztriában milyenek az adók, de németben elég sokat levonnak a fizudból. Franciaországban és Svájcban max 10% adót vonnak tőled. Ezek közül is talán francia a jobb, mert EUs tagállam és nem kell bajlódni a tartózkodási engedéllyel.
(A svájci németet is meg lehet tanulni és egyébként ők is beszélik a magasnémetet, csak nem fitogtatják. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!