Mennyi lesz a táppénzem, GYEDEM és TGYÁSOM, ha a bérem havi bruttó 108. 000 Ft?
bruttó fizud 70%-nak a nettója. nyugdíjjárulékot vonnak és szja-t. az mindegy h hány gyerek,az csak a családi pótléknál számít. 10 gyerekre is csak 1 gyed,tgyás,táppénz,gyes jár.
kb 55000.-ft lesz a gyeded,a táppénz is ennyi,és a tgyás is
Köszi, de mi a helyzet a családi adókedvezménnyel, ha 2 gyerekre igénylem meg, nem befolyásolja az összeget?
TGYÁS, TÁPPÉNZ, GYED - ugyanazokat vonják belőlük? előre is köszi a válaszokat.
Az első tök hülyeséget írt.
Mindegyik más összeg lesz. S igen számít a gyerekkedvezmény is.
108 ezerre a táppénz (ha az igénylés előtt megvan a 2 év folyamatos munkaviszonyod) 60%: bruttó 64800, nettóban adókedvezménnyel ugyanennyi (csak egy gyerek után tudod teljes mértékben igénybe venni, a másik gyerek után csak kb. 400 ft-ot vehetsz igénybe).
A tgyás és a gyed bruttóban 75600, nettóban a tgyás adókedvezménnyel ugyanennyi, a gyed pedig 68 ezer körül lesz. Itt sem tudod teljesen kihasználni a 2 gyerek utáni kedvezményt, 2x10 ezer helyett csak 12100-at használhatsz ki.
Köszi, de nem igazán értem, ha egy gyerek után 62 500 Ft az adókedvezmény alap, kettő után 125 000 Ft, akkor rendben van, hogy nem tudom maximálisan kihasználni, de hogy lehet, hogy a második után csak 400 Ft?
Ha bruttó 108 000 Ft a keresetem, és ha a két gyerek után 125 000 a kedvezmény alap, akkor ennek a különbözetét elvileg a férjem igénybe veheti, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!