Ha belegondolok, hogy egy mentősnek pl. a 3. emeletről kell hordágyon lecipelni 90-120 kg-os embert, vagy 20 méteren át a vállán támogatva, hát nehezen tudom elképzelni, hogy erre egy nő képes legyen...
Fizikailag nem bírja!
2009. júl. 20. 20:43
3/13 anonim válasza:
De igen, felvesznek! Jó párat láttam már. Elvégzed mondjuk a mentőápolóit és jelentkezel az OMSZ-nál. És nem a mentősök szoktak cipekedni, hanem a tűzoltók.
2009. júl. 21. 22:00
4/13 anonim válasza:
Hivatalosan nincs ilyen kimondva,de valóban nem szeretnek nőket felvenni!
Ha mentőtisztit csinálsz vagy orvos leszel mentőn, akkor van esélyed! Mentőápolóként nem fogsz találni munkát valósznűleg!
2009. júl. 22. 10:53
5/13 anonim válasza:
22:00-nak
8-o Bocs, de én még nem láttam olyat, hogy a 90 kg-os beteget nem hozzák le a mentősök a 4.emeletről, hanem külön kihívják hozzá a tűzoltóságot... :]
Ugye, ezt te sem gondolod komolyan?
Az a dolguk a mentősöknek, hogy hordágyon lehozzák és le is viszik!
2009. júl. 22. 17:07
6/13 anonim válasza:
Még nem láttál olyat? Hát,látszik nem vagy jártas ebben a dologban. De kérdezz meg akárkit, ha nem bírnak vele a mentősök akkor a tűzoltókat szokták kihívni.
2009. júl. 22. 18:04
7/13 anonim válasza:
Ha van megfelelő végzettséged, (orvos vagy mentőtiszt) akkor vonuló állományba is felvehetnek, de ha érettségid van akkor max. az irányításba tudnak alkalmazni. Persze ehhez az is kell, hogy legyen felvétel.
2009. nov. 5. 10:39
8/13 anonim válasza:
mentő-gépjárművezetőnek, mentőápolónak szinte kizárt (nyugaton persze nem...) ellenben mentőtisztnek, mentőorvosnak simán. ha a helyszínen vannak tűzoltók (pl balesetnél) biztos hogy segítenek, de hogy csak a cipeléshez tűzoltókat hívjanak... ahhoz elég nyomós indok kell. egy egyszerű mentőkocsin egy ápoló és egy gépész dolgozik, azaz ide csajok nem kerülnek be, eset/roko-n az ápolón és a gépészen kívül dolgozik egy tiszt vagy orvos. szóval simán lehet nő, hiszen ott a másik két mentős. egyébként meg nem kell félteni a mentős csajokat általában nem 30 kilós kiscsajokról van szó... (szat)
2009. dec. 2. 11:01
9/13 anonim válasza:
Az utolsónak.Máshol nincs gépész és ápoló hanem paramedic van,nem lehet párhuzamot vonni egyéb szempontok miatt sem az itthoni és más rendszerek között.
A tisztlányokat nem súly alapján veszik fel és sajnos sokszor nem is az agyuk alapján.Úgyhogy van 30 kg is :)
A kérdezőnek:Dolgozhatsz mentőautón de csak mint mentőtiszt vagy mint orvos.Tehát előbb le kell diplomáznod. És olyan hogy "mentőorvos v. oxyológus szak" MÁR NINCSEN.
2010. márc. 13. 18:06
10/13 anonim válasza:
Az előző vagyok.Még elfelejtettem hogy mentő csak egy van az országban és az az OMSZ.Igazi mentők ott dolgoznak.A többi aminek nem OMSZ a neve,de mindenféle villogóval meg mentőszolgálat matricával fel van szerelve az csak alternatív betegszállító és NEM mentő valójában.Rajta nincs mentőfelszerelés és nem szakképzett dolgozók ülnek rajta,mentést nem,CSAK betegszállítást végeznek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!