Egy kertészmérnöki diplomával rendelkező szakember mennyire végez fizikai munkát?
Attól függ, hol helyezkedsz el. Ha csak afféle dirigáló vezető akarsz lenni, aki sem növényt/gépet nem lát, sem a beosztottjait, akkor feltehetően semennyi fizikai munkát nem fogsz végezni.
Ha olyan helyre kerülsz, ahol aktívan részt veszel a csapatmunkában és lelkiismeretes csapatjátékos vagy, nem csupán vezető, akkor néha bizony nagyon várja az ember az estét... én is az imént értem haza, de nyáron ez van... (és tavasszal... és ősszel... ) :)
Nem olyan könnyű a kertészek élete, de alapvetően szerintem a képzéssel van baj - olyan tanárok oktatnak, akik életükben nem voltak kint termelésben, nem visznek eleget gyakorlatra, nem szívvel-lélekkel tanítanak. A diákok pedig nem eléggé motiváltak, nincs előttük lelkesítő példa. Az igazi kertészben nem merül fel, hogy mennyit kell melózni, az igazi kertész csinálja, mert tudja, hogy azzal megy előbbre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!