Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vállalkozónál kőművesként...

Vállalkozónál kőművesként mennyit kerestek? Van fizetett szabi?

Figyelt kérdés
Férjem napi 10eFt-t kap, de nincs fizetett szabadság meg betegállomány. Engem zavar, hogy elmegyünk 1 hétre nyaralni, és nem kap semmi pénzt, de ő azt mondja, hogy ha lenne fizetett szabi, akkor kevesebb lenne a napi bér. Jól van ez így?
2009. júl. 19. 08:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem jól van így,de ma ez a divat.A vállalkozó akkor fizet,ha dolgoznak az emberei.Sokan még akkor sem.Nagy a munkanélküliség,és egy ember helyére százat is kaphatnak.Ezért nem igazán tisztességesek,és ezt a magas adókra fogják.Igaz,hogy magasak az adók,de a vállalkozók közül sokan visszaélnek ezzel.Legalábbis felénk így van.
2009. júl. 19. 08:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon jól keres a férjed! Építőiparban naponta ennyit kapni, hát elég ritka.
2009. júl. 19. 09:23
 3/7 A kérdező kommentje:
ő is ezt mondja, és végülis tényleg nagyon jó a havi kb 200eFt, csak a szabi bosszant. Jó, tudom, szabira évente kb 2 hetet megy, a napi 10eFt-t meg többször kapja. :-)
2009. júl. 19. 09:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Mivel a férjed biztos feketén dolgozik (építőiparban csak így lehet 10 ezret keresni naponta mert senki nem jelent be egy kőművest 350 ezres fizetéssel) ezért természetesen nem jár neki fizetett szabadság sem. (és majd nyugdíj sem)
2009. júl. 19. 10:35
 5/7 A kérdező kommentje:
nem teljesen feketén, 125eFt-ra van bejelentve, csak a többi megy feketén.
2009. júl. 19. 17:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Rettentő jól keres a férjed kőművesként, az átlag durván napi 5 ezret keres, úgy hogy nincs bejelentve. Nekem eddig 500as órabér volt a csúcs, szabadság nemvolt, fél óra ebédidő volt amit nem kellett ledolgozni.
2009. júl. 22. 13:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Kőműves ismerősöktől tudom, hogy ez változó, Budapesten ez 8-15 is lehet naponta. Átlag 10-12. Vidéken hallottam olyat, hogy 9 órában 500 ft keresnek (Heves megye) igaz annyit is dolgoznak. Már ott is kevés.
2011. júl. 24. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!