Kb.1800-2500 euros fizetéssel tudnek előrelepni nemetorszagba?
Az 1800-ból nem fogsz eltenni 1000 €-t! A 2500-ból viszont igen. Leírom az én költségeimet, hogy lásd, hogy körülbelül mikkel kell számolnod, persze az igényeidtől is függ, hogy mennyit és mire költesz. Én 2200 €-t keresek Münchenben.
Albérlet: 550 €
Rezsi: 130 €
Közlekedés:(autó): cca. 200-250 €/hó
Bevásárlás: 300-325 €/hó
Szórakozás: 175 €
Egyéb: cca. 100 €
Havi szinten cca. 1500 €-t költök el, a maradékot megtakarítási számlára rakom.
Ha ketten vagytok, és mindketten kerestek, akkor félre rakhatsz 1000 €-t. De ha csak te dolgozol, a párod nem, akkor már jóval nehezebb a helyzet. De ha mindketten kerestek 1400-2000 között, akkor már bőven félre tudtok tenni 1000-t.
Ez azért függ attól is, hogy hova készülsz. Relative kisebb városban, kisebb igényekkel, a fent említett 550 eurós albinál olcsóbbat is ki lehet fogni, ha ezt felezed, akkor mondjuk legyen 200 euró egy hónap, plusz rezsi, plusz bérlet a tömegközlekedésre (autót egy darabig nem vinnék ki), így szerintem 800-1000 euróból lazán ki lehet jönni havi szinten.
Viszont! Miért ne vágnál bele? Megpróbálod, ha nem sikerül még mindig hazajöhetsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!