Kimenjek au-pairnek Németországba vagy inkább ne?
Én döntsem el helyetted?
Akkor menjél.
Vagy ne menjél.
Nekem mindegy.
A Te életed, nem az enyém.
Azért azt nem kéne gondolni, hogy kint kolbászból van a kerítés. Én is így jöttem ki, de még a németek sem tudnak elhelyezkedni. Mindenhol az ismerősök ismerőseit veszik fel, vagy bérelnek munkaközvetítő cégektől, akiknél sokszor feleannyit keresel, mint ugyanazért a munkáért egy fix dolgozó. Az au-pair fizetés nem sok. Zsebpénznek minősül, szinte semmi. A nyelvtanulás sem feltétlen borítékolható. Én pl. az első családommal nagyon megszívtam. A szerződésből semmit nem tartottak be. 24 órát én voltam a gyerekekkel, ők csak este benéztek a szobába, amikor már aludtak. Kaját alig kaptam, szinte az összes pénzem arra ment el. És mert egész nap én voltam a gyerekekkel, még nyelviskolába sem tudtam elmenni.
A második család már tökéletes volt. Sok meló volt, de volt szabadidőm is, nyelviskola délelőtt amíg oviban volt a gyerek. De legalább partnerként kezeltek, nem csicskaként. Szóval lehet szívás is, és lehet nagyon jó is. De mindenképp fel kell készülni rá, hogy nehéz az elején. Lelkileg, és mert egyedül vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!