Nyári munka egy gyereknek?
Üdv!
Lehet hogy hülye kérdés az amit felteszek. Azt se bánom ha kinevetnek emiatt, nem érdekel.
12 éves vagyok. Szeretnék most a nyáron egy kis zsebpénzt keresni. Azon gondolkodtam hogy vállalok munkát. (pl. a könyvesboltban segíteni valamiben)
Szüleimnek nem mertem elmondani, nem tudom mit reagálnának rá.
De ezt most nem hülyeségből mondom, én tényleg szeretném gyarapítani a kis pénzemet! Még örülnék is ha dolgozhatnék, legalább lenne valami elfoglaltságom.
A kérdés: szerintetek erre van lehetőség hogy gyerekeket felvesznek munkába nyáron? Még ha csak 1-2 hétről is lenne szó. (én leginkább a könyvesboltba szeretném ha "felvennének")
És azt se tudom még ha bevallom a szüleimnek hogy min gondolkoztam, egyáltalán milyen választ adnak?
Szia!
12 évesen semmiképp nem dolgozhatsz, maximumm 15-től, szülői engedéllyel, iskolai szünetekben, ergó muszáj lesz akkor bevallani. Most is dolgozhatsz, csak ha a könyvesboltos lebukik, vagy kap egy ellenőrzést, Ti is, és ő is keményen fizet.
De nem kell megijedni, ha van a környéken idős néni, akinek mondjuk kutyája van, megsétáltathatod 100 ft-ért, vagy lenyírhatod a füvét, ha egyedül él... :)
mond el a szüleidnek hogy mit szeretnél: nem fognak arcon csapni ígérem ;D
biztos van olyan rokonotok vagy ismerősötök akinek a kertjében le kell nyírni a füvet, vigyázni kell a gyerekére, vagy le kell szedni a meggyet a gyümölcsöskertjében (na jó a meggy már rég beérett mindenütt és le is szedték; de remélem érted mire gondolok)...
szóval rokon vagy ismerős, de inkább rokon mert annak dolgozhatsz, akárhány éves vagy
Hát sajnos nincsen a közelben ilyen öreg nénike. :(
Na nem baj, nem is azért kérdeztem hogy mindenáron szeretnék dolgozni. Csak úgy lehetőségek szempontjából. :)
Azért köszönöm a válaszokat!
Szia!
Én már 10 évesen egy kikötőben (Siófokon) cseresznyét árultam. Igaz hogy, az apám azzal érvelt az ötlet ellet, hogy nincs engedélyem, az egész illegális, stb. De viszont mert nem kaptak el, ezért 6000 forintot kerestem 1 nap alatt. Igaz,hogy a leszedés még + egy nap, na de mindegy. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!