Mennyi a bruttó bére annak, aki pályakezdőként közalkalmazott vagy köztisztviselő lesz?
Figyelt kérdés
2012. júl. 23. 08:32
1/2 anonim válasza:
Ez teljesen szakágazat és végzettségfüggő.
2 éve, egy helyi önkormányzatnál 145 ezer forint bruttót kaptam egy középfokú nyelvvizsgával, jogi diplomával (így nem gyakornokként, hanem fogalmazóként kezdtem)
Egy megyei szintű szervnél az alapilletmény (36800 Ft) 130%-át kapod + nyelvvizsgapótlék.
Állami közigazgatási szerv (minisztérium, azok háttérintézménye) esetén az alapilletmény 150%-a jár.
Én egy éve a Fővárosi Önkormányzatnál kaptam (ez is pályakezdőnek számít még) 195 ezer forint bruttót.
Túlórapénz törvényi szabályozás miatt egyáltalán nem jár.
Közalkalmazottnak meg ne menj, mert az még ennél is sokkal rosszabb.
2/2 Építész válasza:
Ha nem vagy diplomás, akkor a minimálbér lesz a fizetésed kb 4-5 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!