Milyen állást ajánlanátok ami jól keres és az egyetem sem 6-10 év?
"Vilamosmérnök és orvos."
Ha még a könyvelőről is lebeszélik, akkor minek menjen el a két talán legnehezebb itthon tanulható szak valamelyikére?
Különben az állás és a képzettség nem azonos, egy szakiskolát átlagosan elvégzett emberből is lehet sikeres vállalkozó, míg mondjuk egy rangos egyetemi szakról kijövő diplomás lehet, hogy soha nem fog a kezdőfizetése felett keresni - mindenki saját sikerének a kovácsa, foglalkozz azzal amivel szeretnél, de azért lehetőleg a túlképzett területeket és ún. büfészakokat kerüld. Minden adandó lehetőséget használj ki, akár tanulásról, akár munkáról van szó, sose lehet tudni, melyik lesz a nyerő - pláne ha te magad sem tudod mit is szeretnél igazából.
Az a diploma sosem lesz hátrányodra. Érettségizett munkanélküliként tudom, hogy minden 3. álláshirdetés úgy kezdődik: fiatal, diplomás...
Sokszor úgy érzem, hogy egy kőkorszaki gyökér vagyok mert az érettségi szinte már semmit nem ér, a legalja melóhoz is kell.
Persze a jó szakembereket is keresik oda inkább szaktudás kell, egy jó kőművesnek, villanyszerelőnek nem kell diploma csak egy érettségid legyen mert a szakmunkásokat iszonyatosan lenézik, aztán meg sírnak, hogy nincs egy jó szakember.
Szóval ha kétkezi melós leszel akkor nem muszáj de ha öltönyös irodista, akkor nem árt.
Én viszont azt mondom, ha van rá lehetőséged, akkor mindenképp csinálj egy diplomát. Manapság szinte már mindenhova diplomát kérnek. Nem hogy jól fizető állásra, de bármilyen minimálbéres állásra. A férjemnek technikuma van, 1 éve nem tud elhelyezkedni.
A műszaki diplomás emberek elég keresettek, és az csak 3 év. Igaz, nem biztos, hogy valóban 3 év alatt el is tudod végezni, mert úgy hallottam elég nehezek.
A könyvelőről annyit, hogy nehéz, az igaz, de nem hiszem, hogy mondjuk egy orvosi, vagy informatikus könnyebb volna. De legalább jobban keres. A könyvelők nem keresnek valami fényesen, és azért elég nagy a felelősség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!