Postán dolgozik/ott valaki?
Mennyit keresnek azok akik az ügyfelekkel foglalkoznak?
értékesíteni megéri a postának? tényleg van ebből bevétele? ki akar egy 30ezer ft-os csekk után biztosítást kötni?....
Egyik rokonom dolgozik postán (igaz, kézbesítőként), de van olyan is, aki ügyfeles. Ügyfelesként kb. 80-90 ezer Ft-ot kap, de forgalmazni, nemhogy kell, de kötelező, sőt, most már ezt tartják a fontosabbnak.
A posta vezetőjét nem is nagyon érdeklik a levelek kihordása, inkább az, hogy minél több biztosítást, előtakarékossági dolgot adjanak el.
Másképp nem él meg a posta. CSak azért gáz, hogy belekényszerítenek valakit, hogy a saját pénzét forgassa ahhoz, hogy meglegyen az éves pontja (feltéve, ha van saját forgatni való pénze, mert ha nincs, akkor könyöröghet az embereknek, hogy vegyenek sorsjegyet, kössenek fundamentát vagy postaőrt)
12 éve dolgozom a Postánál mint kézbesítő és ami itt folyik az egyszerűen vicc. Csak azt nem tudom, hogy ki nevet rajta, mert mi kézbesítők nem igazán.
Hordhatjuk a qrva helyi témát ingyen meg mindenfajta szar szemét szórólapot amit az emberek utálnak és egyből kidobálnak.
És ez a Posta Jövőképe, így készül fel a liberalizációra, hogy széthajtja a dolgozóit és állandóan minden szarért buzerálja, hát gratulálok!
Sajnos én is csak egyet tudok érteni az előttem szólókkal.
Aki tud már menekül a Postától nehogy valaki ide akarjon jönni dolgozni :)
Állandó a fenyegetés, stresszezés, minden téren de főleg az értékesítésben.
Mindenért anyagi , erkölcsi felelősséggel tartozunk ,de megfizetve nincs.
Mindenből elő van írva miből mennyit kell teljesíteni sorsjegy, árú /játék,könyv /, biztosítás , megtakarítás és ha nincs akkor bizony még abból a kicsi egyre kevesebb saját pénzből kell megkötni , vagy hírlapot előfizetni .
Közben állni az ügyfelek panaszát, szidalmazását, a másik oldalról a főnőkét minden egyes hibáért és a kevés értékesítésért.
Ha nincs akkor még mindenféle nyilatkozatot iratnak, hogy mennyit vállalsz és mikorra és írhatod a jelentéseket , hogy mért nincs elég értékesítésed.
Sajnos ez a helyzet ma a Magyar Postánál.
Alá tudom támasztani a fentieket, pár évet lehúztam én is, másfél éve szabadultam, igaz, az se jobb, már elgondolkodtam rajta, hogy visszatérek.
Ha olyan munkaköre van az emberek, ahol nem kell értékesíteni, az egy kimondottan jó munka - szerintem. De többnyire kell. És tényleg őrület, ami ott megy, a levelek, meg csekkek nem érdekelnek senkit sem, max annyira, hogy azzal is beléd tudnak rúgni még, de az igazi terror a biztosítás.
Megfogadtam, hogy a a saját pénzemet nem költöm erre a mocsok rendszerre, de nem bírtam, annyit ba...ogattak az értékesítéssel, hogy én is kötöttem biztosítást magamnak stb.
A régi posta, az jó meló volt, manapság trágya.
Na a POSTÁRÓL ne is beszéljünk.
Nem lehet már bemenni feladni egy levelet vagy csekket úgy , hogy az emberre ne zúdítsanak 5-6 terméket, sorsjegyet, biztosítást , megtakarítást, könyvet, játékot, buszjegyet, hírlapot meg még kitudja szerencsétleneknek mit kell árulniuk.
Már azt se tudom sokszor bankban vagy biztosítóban vagy valami vegyesboltban vagyok és hiába mondom nem kérek semmit csak a 'postai' ügyemet szeretném intézni szegény alkalmazottak mondják, akkor is mondaniuk kell.
De ez már kellemetlen az ügyfeleknek is és szinte rájuk tukmálják állandóan a sorsjegyüket meg biztosításukat,amire egyfolytában azért nincs szüksége az embernek.
Egész nap pénzzel dolgoznak, ügyfelekkel, emberekkel foglalkoznak és mindeközben legyenek egyben Bank, Biztosító és bazár nagyon sajnálom őket.
Persze igaz bitos a bevétel miatt van erre szükség ,de ezt így ilyen mértékben azért sehol se tapasztaltam még.
Nem ők tehetnek róla , hogy az embereknek nincs pénze biztosításokra vagy megtakarításokra.
Persze megfizetve ez a munka sincs.
Sajnos a POSTÁN már nem jó dolgozni !
Ami ott folyik sehol sem tapasztalom ilyen mértékben ha bemegyek egy boltba ott max. egy kérdést tesznek fel , van-e multikártyám vagy még azt sem .
Ezzel szemben a POSTÁRA már nem lehet bemenni anélkül,hogy az emberre tukmáljanak egy csomó szolgáltatást, sorsjegyet, biztosításokat, amire semmi szüksége sincs és nem is azért megy be oda.
A dolgozókon pedig egyre nagyobb a nyomás és elvárás , állandóan fenyegetik őket egész nap emberekkel, pénzzel foglalkoznak és közben legyenek BANK és BIZTOSÍTÓ is!
Ha nincs meg a tervezett biztosítás akkor a fõnökasszony minden illetõvel külön elbeszélgetett hogy miért nincs meg az elvárás? Aztán, mivel hogy õt is prés alatt tartják a még nagyobb fõnökök, az lett a dolog vége hogy a dolgozónak magára kellett biztosítást kötni, vagy családtagokat rábeszélni nyugdíjelõtakarékossági programra, vagy bármire ami beleszámít a tervbe. Újságelõfizetéssel is buzerálnak, szerintem kevés olyan postai dolgozó van akinek nem jár legalább egy heti vagy napilap.
Olyan dolog is elõfordult hogy a postaboltból el nem adott, lejárt szavatosságú csokikat és egyéb élelmiszereket a dolgozónak kellett megvenni, mondván hogy a posta kárára ne váljon.
Olyan nem volt hogy valaki ki tudott volna bújni alóla mert a fõnökasszony nyiltan közölte hogy ennek a doboznak nap végére ki kell ūrülni. Az az meg kell venni mindent.
Akik bent dolgoznak azok is tiszta terrorban vannak, tukmálják a biztosítást, ùjsàgot, sorsjegyet meg mindent. Közben napi több százezer forintot kezelnek, és ha elszámolja magát valaki akkor saját zsebbõl szól a történet. Nyugdíjazáskor, mikor borravaló több van, soha senki nem akar/szeret(ne) szabadságra menni, és vannak olyan kézbesítõk akik ha nagybetegek is mennek nyugdíjat kifizetni, és mikor vége van a nyugdíjkifizetésnek, másnap érdekes módon már tényleg nem jön dolgozni akkora beteg. Vannak kivételezések is mint minden munkahelyen. Számit sokat hogy mennyire vagy jóban a fõnökkel.
Túlórát nekünk soha nem fizették ki, mondjuk nem is szabadott túlórát írni, mindig csak 7 vagy 8 órát, valóságban meg ott voltál 6.30-tól 3-4 óráig. Volt hogy 5-ig is. Fõleg nyugdíjas napokon.
Minden héten oktattak valamit. Havi szinten meg jött egy fõértékesítõ munkatárs valahonnan fentrõl aki mindig csak azt közölte hogy mennyire szarul állunk eladások terén. Mikor kezdtem a postán, minden egyszerū volt, egy ajánlott levelet lekézbesítettél nagyon egyszerūen, késõbb jött hogy meghatalmazással rendelkezõk esetén a meghatalmazás számàt kell a kézbesítõ listára írni, plusz jött az újítás hogy személyi igazolványt is el kell kèrni mindenkitõl minden esetben. Ezekkel lassítják az ember munkáját, és így végezzél idõben, plusz hozd a kvótát is. De nem szabad túlórát írni.
Végezetül annyit hogy aki teheti az NE menjen postára dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!