Átlagos fizetésből él, és a fizetése 20%-át félre tudja tenni? Az hatalmas összeg.
Van még a világon olyan gazdag ország, mint Norvégia?
2012. júl. 20. 23:49
1/6 anonim válasza:
Nincs. Sok-sok milliárdot gyűjtenek különböző befektetési alapokban, mert ha egyszerre rászabadítanák a gazdaságra többé senki nem dolgozna csak dorbézolna. :)
2012. júl. 21. 00:14
2/6 anonim válasza:
Az, hogy mennyit tud félretenni az ember az az igényszinttől függ. Egy magyar átlagfizetésből (kb 135ezer nettó) is félre lehet tenni 20%-ot.
Igen, Norvégia gazdag ország.
2012. júl. 21. 06:12
3/6 anonim válasza:
Én, amíg Magyarországon éltem, addig is félre raktam a fizetésem 20%-át. Jelenleg Angliában élek, itt a fizetésem 25%-át takarítom meg. Nyugat-Európában az emberek nagyobb részének fontos az hogy legyen megtakarítása, nem úgy mint otthon. Nagyon sokan nem is akarnak félretenni Magyarországon! Én, annak idején még a minimálbérből is raktam félre, igaz, csak 3000-5000 Ft-okat, de az is több, mint a semmi, és ha hirtelen beteg lettem, akkor pont jól jött gyógyszerre.
2012. júl. 21. 10:30
4/6 A kérdező kommentje:
Hát, én nem tudom, Magyarországon szerintem k*rvára lehetetlen 1 forintot is félretenni, nemhogy a fizetés 20%-át.:D
Anyukámmal élek (én még gimnazista vagyok), ő kb. 90 ezret keres, de a nagyszüleim segítsége nélkül még ki sem jönnénk a fizetéséből, nemhogy még félre is tudnánk tenni...
2012. júl. 22. 19:29
5/6 anonim válasza:
Azért mondtam, hogy átlagfizetésből.
Az átlagfizetés kb bruttó 217000 (135 ezer nettó). Ha 2 szülőd van akkor már 270000. Ha még kaptok családi pótlékot, akkor máris 285000 egy átlagos egygyermekes család jövedelme.
Abból félre lehet tenni 20%-ot, ha az igényszinted is olyan.
2012. júl. 22. 21:07
6/6 anonim válasza:
Csak mondjuk az nincs odaírva hogy Norvégia a világ egyik legdrágább országa. 1 kg kenyér 1300 Ft 1l tej 600 Ft, 1 havi albérlet Oslóban ahol a niggerek és arabok nem erőszakolnak v ölnek meg kb. 9000 NOK-tól (360000 Ft/hó) plusz rezsitől indul. A keresetek 800000-3000000Ft/hó között vannak,( 800-at keres egy eladó, 3 millát egy orvos, vagy kőolajipari mérnök) az adók elég magasak, de nincs 27%-os népírtó ÁFA az élelmiszereken mint nálunk, ott asszem 10 v 12%-os. A lényeg norvégia nagyon nagyon drága az élet, de azt nem kétlem, hogy aki akar az meg tud élni még ott is. Egy norvég és angol középfok plusz egy szakma( informatikus, mérnök, orvos, asztalos,stb..), mellett elég jól el lehet tengődni.. régen asszem volt még az is, hogy aki időben ért be a munkahelyére az plusz pénzt kapott!! mondjuk télen 50 cm-es hóban és -25 fokban ez kemény kihívás :). De amúgy lehet megéri kinézni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!