Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megbízható az ilyen külföldi...

Megbízható az ilyen külföldi munkalehetőség? Mostanában olyan sok rosszat hallani.

Figyelt kérdés
Hirdetésben olvastam.Ausztriai munkalehetőségről lenne szó, nyelvismeret nem szükséges. A munkavállalási engedélyért illetve a kiutazásért kellene fizetni.A szállást, étkezést ők biztosítják. Segédmunkát ajánlottak a konyhai kisegítőtől egészen az erdészetig.1200 eurót ajánlottak heti 40 órai munkáért.Aki külföldön vállalt munkát az, hogy jutott ki?
2009. júl. 14. 14:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Jól van nem árt az óvatosság, de azért ne vegyétek már el teljesen ezt a szép reményt ettől a jó embertől. Tarts be pár szabályt és leszűkíted az esélyt hogy átverjenek!!

1. Ne fizess előre semmilyen oknál fogva, mert nagyon sok cég alakult kimondottan a válság miatt erre specializálódva, hogy a kétségbe esett emberekből még kipréseljen utolsó esély címszó alatt jó pár ezer-tízezer forintokat.Mellék jövedelemnek nem is rossz.

2. Ha tudsz csak ismerős által menj ki mert az a tuti, ha nincs keress megbízható forrást(internetes hirdetés-hirdető újságok kilőve)csak személyesen.

Azt mindenki szereti szajkózni hogy külföldön sincs kolbászból a kerítést, nos szerintem már csak a tudatlan idióták hiszik ezt.

2009. nov. 1. 20:59
 12/12 anonim ***** válasza:

Köszönöm, köszönöm, és köszönöm! Végre egy korrekt válasz egy kérdésre. jó, jó! Nem off-olok és ilyesmi. Olyan de olyan sokszor hallom ezt az átkozott mondatot, hogy már az első 3 szónál felmegy a pumpa bennem! Ott sincs kolbászból.... erre én kitaláltam egy választ: Jó-jóóó Öreg!, de ott legalább van kerítés!!!

Valahogy az jön le nekem sokszor a külföldis munka kérdéseknél a válaszokból, hogy mindenütt rosszabbul élnek és az összefogás és a lehetőség egy emberibb életre is az emberek között rosszabb odakinn, mint idehaza.

És jól visszahúzzák egymást stb. Akkor Ők, akik kint vannak, miért nem akarnak visszajönni? Mert olyan rossz ott? Vagy idehaza könnyebb elviselni a mesterségesen generált válságot? :-))

Unokatestvérem 3-4 országban is dolgozott, dolgozik ma is német nyelvterületen. Egy M.o-i állás hirdetés (mi más is lehetne) hatására vállalt több Magyarral kinn munkát 1 éve, beszél alapszinten Németül és valóban 0 szinten ment ki. 2 év alatt cváncog olyan szinten, hogy nem lehet eladni. A Magyar közvetítő előre pénzt kért tőlük, Ők megmondták, hogy dolgozni akarnak és ha pénzt kérnek előre, akkor azonnal feljelentik a Miskolci közvetítőt!

Össze is jött a munka, fizettek, aztán egy idő után hirtelen a Magyar vállalkozó (közvetítő) nem akart, felvették a Némettel (fővállalkozóval) a kapcsolatot. Ő fizetett a további munkákért a Magyart meg beperelték és meg is nyerik a pert és keményem perkáltak is már nekik egy összeget.

Szóval, nem hiszem, hogy normális hozzáállással odakinn rosszabb lenne. Aztán a nyelvtudásról. Elmész egy normális nyelvsuliba és 3-5 hónapig tanulsz és máris valami alappal kimentél. Minden megoldható csak el kell határozni a változtatást. Mi a családdal is így vagyunk ezzel. Idehaza undorító ez a megkövült, bekövesedett nézet a másik eltiprása, lehúzása stb.

EL KELL INNEN HÚZNI ha lehet.

Sajnálom, hogy ezzel nem vagyok nagy Magyar sokak szemében. De megcsináltuk és megcsinálta a vezetői elitünk ezt a helyzetet. Most meg velem és a családommal a (30-40 éves korosztállyal) akarnak fizettetni az el*szott sok sok 10 évért? Na ne!

Legyél körültekintő és tényleg személyes kapcsolatokon keresztül menj ki.

Sok sikert kívánok neked és jó szerencsét! Ha az én tehenem megdöglött a TIED MARADJON ÉLETBEN! Csak ez hozhat változást nekünk Magyaroknak!

Üdv!

2010. júl. 6. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!