Ha külföldre megyek dolgozni és nem mondom le a segélyt azt a magyar állam le tudja ellenőrizni hogy én dolgozok?
Kaphatsz egy vagyonosodási vizsgálatot, de erre kicsi az esélye. Elvileg kicsi az esélye a lebukásnak.
Viszont mint adófizető polgár, azt mondom, hogy ne vedd föl jogtalanul a támogatást, mert az állam, így az én zsebemből veszel ki pénzt! A szememben így nem lennél jobb, mint a számla nélkül támogatást felvevő politikus vagy a minimálbérre bejelentett, fizetést zsebbe kapott alkalmazott, vagy a sima besurranó tolvaj. Egyszerűen te is lopnál, ezt tudod?
Igen,mert ha külföldre mész az első évben az adóbevalláson szerepelni kell a külföldi munkádnak ha bejelentett munkaviszonyod van.. Arról nem is beszélve,hogyha külföldre mész dolgozni,akkor érdemes ideiglenes szüneteltetni a TB befizetését, hogy ne kelljen két helyre fizetni.
Meg hát,nehezen fogod tudni megoldani hogy minden hónapban személyesen megjelenj a pecsételés miatt,és bármikor szólhatnak,hogy van munka..
12:18
Igazad van: ami jár, az jár. Viszont ami nem jár, az meg nem jár. A munkanélküli/álláskeresési segélyt azoknak adják, akiknek nincs munkája. Ha a kérdezőnek van munkája, akkor nem jár neki. Ez ilyen egyszerű.
De az elveid rosszak: ha más lop, akkor én is lophatok? Mert én azt se fogadom el, ha a politikusok lopnak. A te elvedet követve akár ölhetek is, hisz más is megteszi? Ami törvénytelen, az nem véletlenül törvénytelen. Ha olyan pénzt veszel fel, ami nem jár, az lopás, bűncselekmény.
Bár belegondolva, akkor én is felvehetem, pedig van folyamatos munkaviszonyom, hisz ami jár, az jár, nem? Végül is, miért ne, én is ledolgoztam 3 évet, az az extra 279ezer forint jól jön kereset kiegészítésnek. Aztán meg az a maradék huszonezer forint. Remélem, az a pár millió bejelentve dolgozó ember is úgy gondolja, hogy nekik jár ez a segély, és mindenki felveszi évente ezt az extra 100e forintot… mert ha a kérdező megteheti, akkor mi miért ne tehetnénk meg?
Persze, elméletileg igazad van.
De ha mondjuk a cigók életükben soha nem dolgoztak, és segélyből élnek, akkor én meg legyek becsületes, és mondjak le arról a 3*40 e Ft-ról? Ugyan már, ne légy képmutató, te sem tennéd meg.
12:34
Nem, tévedsz, én nem vennék fel olyan pénzt, amire nem vagyok jogosult. Eddig se tettem. Miért tenném? Boltból sem lopok. Viszont az én lelkiismeretem tiszta, és én joggal kérhetem számon másokon, hogy ők miért lopnak. És te? Azon se akadnál ki, ha valaki téged lopna meg? Az állam miért más? Az a közös, az a tied, az enyém. Amennyit kiveszel jogosulatlanul az államkasszából, annyival kevesebb jut rendőrre, orvosra, tanárra, utakra, múzeumra.
Igen egyszerűek az elveim: ha törvényt szegsz, akkor jár a büntetés. Ha a cigány olyan segélyből él, ami törvény szerint jár neki, tegye (jobban örülnék én is, ha dolgozna). Ha felveszi kamu lakásra a szocpolt, börtönbe vele! Ha te adót csal? Börtön! Jogosulatlanul veszel fel támogatást, legyél politikus vagy csak sima állampolgár? Börtön! Ha meglopod az államot bármilyen formában? Börtön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!