állásinterjú esetén hogy mondjam meg ezt ha őszinte akarok lenne? Többi lent!
Volt egy nem bejelentett munkám, azt ígérték h a próbaidő után felvesznek(nem volt igaz), a próbaidő után nem feleltem meg, ezért "könnyes" búcsút vettünk egymástól. Most hasonló munkakörbe jelentkezek, nagy előnyöm lenne ha az 1 hónap tapasztalatot tudná a munkaadó, szerettem a munkát, sokat tanultam belőle h elküldtek, hogy mondjam meg a munkaadónak hogy előnyként szerepeljen és nem mint kirúgott emberként szerepeljek náluk. Nem szeretnék hazudni, de előnyként szeretném feltüntetni mert van tapasztalom a munka terén. Másik lehetőség hogy eltitkolom, elvégre nem voltam bejelentve.
Várom a válaszokat, és előre is köszönöm akik válaszolnak:)
A hazugság és a "jó színben tüntetem fel magam az állásinterjún" között van árnyalatnyi különbség.
Miért hazugság az ha elmondod, hogy próbaidő alatt elváltatok mert nem egyezett az elképzelésetek bizonyos dolgokról?
Nem bántásnak szánom a következő dolgokat, de most én is őszinte leszek veled.
Ha ennyire fekete- fehéren látsz mindent, akkor nehéz lesz értékesítőként dolgoznod, mert ott szükség van olyan képességre, amivel az adott cég termékeit minél szélesebb körben el tudod adni. És ehhez bizony nem feltétlenül a mindent kitálaló őszinteségre van szükség hanem arra, hogy meggyőzd az ügyfelet arról, hogy neki épp arra a termékre van szüksége. Hogy fogod ezt teljesíteni, ha nem leszel erről teljes mértékben meggyőződve, és elkap az őszinteségi roham?
hazugság az lenne ha azt mondanám hogy nem egyeztek az elképzeléseink, mert nem ez történt.
A jó színben feltűntetés megint más, a rossz helyzetből akár előnyt kovácsolni. Mert lehet.
Nem konkrét értékesítés, nem eladás a feladat, de hasonló. De ez is megy. De van ahol elvárják hogy akár erőszakos formában is de beszéljem rá ha lehetséges vásárlót a termékre. Tanultam marketinget ez nem hatásos, sőt. Amikor a tanulmányaimat ültettem át a gyakorlatba akkor sikeres is voltam, aztán mondták hogy nyomuljak jobban, megfogadtan és akkor kezdett el csökkeni a teljesítményem, a fönökeim folyamatossan rágták a fülemet hogy nyomuljak nem tehettem mást, és a teljesítményemet csak ők láttak. Amikor kérdeztem maradhatok e, elégedettek e azt mondták igen. ÉS épp ezt mondom: ha a valóságot mondom el, abból is lehet előnyt kovácsolni, képzeld csak el, ilyen szakmára még a konyhai kisegítő is jelentkezik, neki milyen markting ismeretei vannak, és mit tud kamatoztatni vajon. Eleinte amikor a fönökök szabad kezet adtak a teljesítményem jobb volt, az őszinteség sosem öngyilkosság. A munkámban úgy kellett hazudnom mint a vízfolyás, ez alap, megtanultam ezzel nincs gond, de amikor személyessen rám kíváncsiak, na az más tészta.
És köszönöm a válaszodat, remélem még írsz nekem nagyon fontos:)
Akkor nem értem, mi a kérdés.
Ha őszinte akarsz lenni az interjún, legyél az, és mondd el hogy pontosan mi történt.
Lehet hogy akkor a kérdést rosszul raktam fel:
arra voltam kíváncsi hogy állásinterjú esetén ha őszinte akarok lenni, a fentebb leírtak alapján hogyan tudnék mégis előnyt kovácsolni belőle? Úgy hogy ne legyen hazugság se....Bocsánat! ha nem egyértelmű
Arra jutottam hogy végül is igazad van, mert legfeljebb azt mondják h nem vesznek fel, de ha ez miatt lecsszok az állásról...azt mondom majd hogy helyettesítettem valakit 1 hónapig, ami hazugság, de annyira tudom hogy ennél a cégnél be fogok válni, hogy megteszem. Le vontam a tanuságot hogy mit kell másként csinálni, és tudom hogy jó leszek És persze imádkozok hogy a főnököm ne hívják fel, mert akkor buktam az állást mert hazudós vagyok.:D
Nem kell ezen ennyit agonizálni. Írd bele az önéletrajzodba,lehet,hogy meg sem kérdezik miért jöttél el onnan.
ha megkérdezik,akkor azt mondod te mondtál fel mert nem jelentettek be és nem akartál feketén dolgozni,ennyi.
Próbaidő alatt kevesebbet kell fizetni,baromi sok cég ezt csinálja,felvesznek,aztán kirúgnak ha lejár a próbaidő és jön a helyedre másik.
Nagyon szép,hogy te őszinte akarsz lenni csak ezzel semmire nem mész. Ilyet állásinterjún nem mondunk,hogy kirúgtak mert szar lett a teljesítményem.
Mondjuk ha ilyen becsületes lélek vagy,az számomra nem fér össze az értékesítéssel..
ilyen a beállítottságom, az értékesítés viszont nem minden esetben hazugság. hangsúlyozom, nem konkrét értékesítés a feladat, nem is csináltam még olyan, a cég profilja értékesítés volt de nekem nem azt a részt kellett csinálni, bár szorosan összefüggött vele.
Már bajnak számít ha valaki őszinte? Ráadásul lehet ők is feketén fognak csak alkalmazni engem...ez sem tuti módszer. Ha az őszinteség esélytelen dolog, most akkor miért nem jó ha azt mondom hogy valakit helyettesítettem aki lebetegedett és mondjuk ezért nem is voltam bejelentve....persze csak ha nagyon feszegetik a témát.
Önéletrajz már kész, kedden viszem be, mert keddre vagyok hivatalos az interjúra
Az is jó. Tökmindegy,de mérlegelni kell adott helyzetben mi a célravezető.És az sosem jó pont,ha ezt így fogalmazod meg,hogy kirugtak mert csökkent a teljesítményed,hiába ez az igazság..ha te emiatt lelki válságba kerülsz,akkor jobb ha hozzászoksz mert ilyenekre szükség van ha munkát akarsz.
Csak azért írtam,hogy nem értem,mert te magad említetted hogy a munkában úgy kellett hazudni mint a vízfolyás,most meg problémázól itt 1 hajszálnyi ferdítésen,kicsit álszentségnek tartom. Ha másokat ott baszol át,ahol tudsz,munka közben akkor egy kis szépítés nem fér bele az állásinterjún,a saját érdekedben,mert olyan önérzetes vagy? remélem érted a dilemmám..persze ne vedd sértésnek,csak kicsit nevetséges ha jobban belegondolsz:)
igen lehet hogy célravezeő csak félek hogy lebukok és kellemetlen helyzetbe hozom magam. De lehet h kedden azt mondom majd h a fekete munka miatt nem tetszett
Nem akartam álszentnek tűnni lehet hogy az írás miatt van csak, vagy sz@rul fogalmazok:D A konkrét értékesítésre mindig megvoltak az emberek,
Nálunk inkább ferdítések voltak, olyan kis "füllentés" komoly átb@szás sose, de ez sem volt túl gyakori, de a helyezt úgy hozta akkor úgy kellet mintha olvastam volna.
Nagyon nagy a valószínűsége hogy fel sem fogják hívni a főnöködet. Ezt a referencia miatt néha megteszik, de egy egynapos munkából hosszú távú következtetést nem lehet levonni, plusz ha nem vezető pozícióba mész, én azt mondom, felejtsd el hogy fel fogják hívni.
Ha mégis megteszik, akkor két állítás áll szemben egymással ( feltéve, ha a főnököd így fogalmaz hogy kirúgott, mert nem jól dolgoztál).
Miért hinnének neki?
Ami hiba az állásinterjún, ha szidod a volt cégedet ... illetve magadat.
Tanulj meg diplomatikus lenni- magaddal kapcsolatban is.
Az hogy sz@raul dolgoztál, csak egy ember véleménye: a volt főnöködé ( szerinted).
Nyilván neked nem ez a véleményed saját magadról.
És még egy "közhely, de igaz": ha te nem hiszel magadban, miért várod el, hogy a leendő munkáltató higgyen benned?
Szóval hallgass az itt hozzászólók többségére, és tessék talpraesettnek lenni:)
igazad van, amúgy 1 hónapos, kikérem magamnak:D:D:D:D
de igen kevés ez tény de akkor is:
ahogy írtam marketing ismereteim vannak, némi tapasztalatom van, a végzettségem nem tudom hasznosítani de mondhatni egy szinten tanult ember vagyok, szóval esélyesnek tartom magam
Viszont azokat a kérdéseket utálom amikor: mondjon negatív tulajdonságot önmagáról? Erre nagyon nehéz válaszolni....mégis ti mit válaszolnátok ha netán feljönne egy ilyen kérdés?
Vagy miért pont ide akar jelentkezni? kérdésre? Erre ti mit válaszolnátok
Kezdek így már lenyugodni hogy nem lesz gond ebből kedden....Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszait
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!