Hogyan írjak motivációs levelet, ha nem konkrét állásra jelentkezem?
sehogy.
Ha nincs meghirdetett állás elég az önéletrajz.
Motivációs levél=mi motivál, miért pont téged vegyenek fel az adott munkakörre stb itt nincs ilyen
Az e-mailba írd be hogy nem meghirdetett állásra jelentkezel erre meg erre a pozicióra, és hogy hol találtad, ez legyen kicsit hoszabb levél, én erre találom a legkevesebb esélyt hogy válaszolnak.
De meg kell próbálni, mot.levél nem kell
Ne haragudj, de nem igazán tudom értelmezni, amit írtál.
"Az e-mailba írd be hogy nem meghirdetett állásra jelentkezel erre meg erre a pozicióra, és hogy hol találtad, ez legyen kicsit hoszabb levél, én erre találom a legkevesebb esélyt hogy válaszolnak. "
Mi az, hogy hol találtam?
Miért nem válaszolnak rá?
Egyébként több sztorit is olvastam, h az illetőnek így lett munkája, hogy próbálkozott több helyen úgy, h nem volt meghirdetve állás.
Én írnék motivációs levelet ( ha kell, ha nem).
Indokolhatod, hogy miért épp ezt a céget választottad ( =>figyelemfelkeltés).
Röviden összefoglalod az önéletrajz legfontosabb elemeit( végzettség, tapasztalatok,stb).
Pár mondatban beleírod a saját jellemzésedet ( pl. nagy teherbírás, vezetői kompetencia, stb).
Nagyjából azért körül lehet írni hogy kb milyen munkakörre pályázol még akkor is, ha a konkrét megnevezést nem tudod.
Véleményem szerint elegánsabb az önéletrajzot úgy beküldeni, ha pár mondatos "bevezetővel" küldi el az ember. Ezt egyébként is könnyebb áttekinteni.
A HR-eseknek egyébként is a halála ha valaki csak önéletrajzot küld, mert nem valószínű hogy nekiáll abból kibogarászni hogy találjon neked egy tuti pozíciót ( pláne, ha a cv több oldalas).
Így van ahogy az előző mondja.
Leírhatod hol hallottál róluk először ( net, újság, ismerős), és mi volt a konkrét hír, ami megtetszett neked velük kapcsolatban ( pl. a cég termékei, üzleti sikerei, stb).
első vagyok.
"Mi az, hogy hol találtam? "
Hol értesültél arról hogy egyáltalán létezik a cég. Bár egy mávnál mondjuk :D
"Miért nem válaszolnak rá? "
Általában ez akkor működik ha pontossan akkor adod be amikor üresedés van/vagy lesz és a meghirdetés előtt egy nagyon jó önéletrajzot beadsz(tapasztalat suli, nyelv stb) és ez nem egy gyakori dolog. Sokkal valószínűbb hogy a már kiirt hirdetésre fogsz választ kapni. De minden esélyt meg kell ragadni, én is halottam már ilyen "épp most akartuk kiirni" és felvették az illetőt. Csak hangsúlyozom hogy erre a legkevesebb az esély.
Én csak akkor írok mot. levelet ha megvan hirdetve. De ha nagyobb esélyt érzel így az állásra akkor mindenképp írj, hiszen vesztenivalód nincs, csak nyerhetsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!