Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan írjak motivációs...

Hogyan írjak motivációs levelet, ha nem konkrét állásra jelentkezem?

Figyelt kérdés

2012. júl. 14. 16:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

sehogy.

Ha nincs meghirdetett állás elég az önéletrajz.

Motivációs levél=mi motivál, miért pont téged vegyenek fel az adott munkakörre stb itt nincs ilyen

Az e-mailba írd be hogy nem meghirdetett állásra jelentkezel erre meg erre a pozicióra, és hogy hol találtad, ez legyen kicsit hoszabb levél, én erre találom a legkevesebb esélyt hogy válaszolnak.

De meg kell próbálni, mot.levél nem kell

2012. júl. 14. 16:24
 2/8 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de nem igazán tudom értelmezni, amit írtál.

"Az e-mailba írd be hogy nem meghirdetett állásra jelentkezel erre meg erre a pozicióra, és hogy hol találtad, ez legyen kicsit hoszabb levél, én erre találom a legkevesebb esélyt hogy válaszolnak. "

Mi az, hogy hol találtam?

Miért nem válaszolnak rá?

Egyébként több sztorit is olvastam, h az illetőnek így lett munkája, hogy próbálkozott több helyen úgy, h nem volt meghirdetve állás.

2012. júl. 14. 16:31
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én írnék motivációs levelet ( ha kell, ha nem).

Indokolhatod, hogy miért épp ezt a céget választottad ( =>figyelemfelkeltés).

Röviden összefoglalod az önéletrajz legfontosabb elemeit( végzettség, tapasztalatok,stb).

Pár mondatban beleírod a saját jellemzésedet ( pl. nagy teherbírás, vezetői kompetencia, stb).

Nagyjából azért körül lehet írni hogy kb milyen munkakörre pályázol még akkor is, ha a konkrét megnevezést nem tudod.

Véleményem szerint elegánsabb az önéletrajzot úgy beküldeni, ha pár mondatos "bevezetővel" küldi el az ember. Ezt egyébként is könnyebb áttekinteni.

A HR-eseknek egyébként is a halála ha valaki csak önéletrajzot küld, mert nem valószínű hogy nekiáll abból kibogarászni hogy találjon neked egy tuti pozíciót ( pláne, ha a cv több oldalas).

2012. júl. 14. 17:15
 4/8 A kérdező kommentje:
Azt hogyan lehet megindokolni, hogy miért éppen őket választottam?
2012. júl. 14. 17:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért éppen őket választottad kérdésre a válaszban írj olyat hogy mi fogott meg /pozitív dolog/ a cégben, mit hallottál róla és hogy miért is jelentkezel az állásra?
2012. júl. 14. 17:33
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Így van ahogy az előző mondja.

Leírhatod hol hallottál róluk először ( net, újság, ismerős), és mi volt a konkrét hír, ami megtetszett neked velük kapcsolatban ( pl. a cég termékei, üzleti sikerei, stb).

2012. júl. 14. 17:40
 7/8 A kérdező kommentje:
Én igazából ilyen nagyobb cégekre gondoltam, mint a Főtáv, ELMŰ, MÁV - nekik mit írnátok?
2012. júl. 14. 21:05
 8/8 anonim ***** válasza:

első vagyok.

"Mi az, hogy hol találtam? "

Hol értesültél arról hogy egyáltalán létezik a cég. Bár egy mávnál mondjuk :D

"Miért nem válaszolnak rá? "

Általában ez akkor működik ha pontossan akkor adod be amikor üresedés van/vagy lesz és a meghirdetés előtt egy nagyon jó önéletrajzot beadsz(tapasztalat suli, nyelv stb) és ez nem egy gyakori dolog. Sokkal valószínűbb hogy a már kiirt hirdetésre fogsz választ kapni. De minden esélyt meg kell ragadni, én is halottam már ilyen "épp most akartuk kiirni" és felvették az illetőt. Csak hangsúlyozom hogy erre a legkevesebb az esély.

Én csak akkor írok mot. levelet ha megvan hirdetve. De ha nagyobb esélyt érzel így az állásra akkor mindenképp írj, hiszen vesztenivalód nincs, csak nyerhetsz

2012. júl. 15. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!