Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit jelent az, hogy valakinek...

Mit jelent az, hogy valakinek a "segge kilóg a gatyából"?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, a szüleimmel lakok, egyetemistaként. Nincs saját lakásom és kocsim sem. Dolgozok, keresek valamennyit, erre még nem jött össze pénz, de 900.000-et már félretettem. Egyébként minden másom úgy érzem megvan, jó minőségű, márkás ruhákban járok, mindig van pénzem, bármikor el tudok menni szórakozni, soha nem kell azt mondani, hogy bocsi, de nincs rá keret. A barátnőmet tavalyelőtt elvittem egy hétre wellnessezni, idén iPhone4-et kapott. Mégis azzal viccelődött a bátyja, hogy mindegyikőnkek kilóg a segge a gatyából.

Tényleg cikisen kevés a pénzem?

2012. júl. 11. 11:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a jólét és talpraesettség nem wellnes-hétvégékben, márkás ruhákban meg iPhoneokban mérhető le, úgyhogy fogalmam sincs.
2012. júl. 11. 12:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem pontosan tudod, hogy aki iphone-t vesz, az ma Magyarországon nem a szegény és a "cikisen kevés pénzű" kategória. Pláne, aki a barátnőjének veszi (nyilván neked is van). Ide rengeteg olyan ember ír, aki még állást sem kap és tényleg kilóg a segge a gatyából. Szerintem ezzel is tisztában vagy, úgyhogy nem egészen tudom, hogy provokálásnak írtad-e ki a kérdést vagy hogy hány olyan emberre számítasz, aki majd szimpatizál veled, hogy hú milyen szegény vagy (minden relatív, én pl. jobban állok nálad, tehát már csak ezért sem kezdelek köpködni, hogy mit sír a szád, de egyébként sem tenném, mert nem stílusom, viszont biztos lesznek majd ilyen válaszok), de a fentiek miatt semmiképp nem helyénvaló kérdés.

Pontosan tudod, hogyan állsz az átlaghoz képest, hiszen egyetemre járó, tájékozott ember vagy (remélhetőleg), csak szerintem kár, hogy innen vársz valamilyen fajta visszaigazolást.

Ha neked kevés ez a pénz, akkor dolgozz többet, keresd a lehetőséget, hogy változtathass, ha pedig elég, akkor miért foglalkozol vele, hogy más (akár olyan közelebbi ember is, mint a barátnőd bátyja) mit gondol az anyagi helyzetedről?

2012. júl. 11. 14:44
 3/4 anonim ***** válasza:
A "kilóg a segge a gatyából"-t arra is lehet érteni, ha valakinek kevés az élettapasztalata és e miatt hülyeségeket csinál (pl. elherdálja a pénzt).
2012. júl. 11. 17:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez relatív. Én nem gondolnám, hogy rosszul állsz anyagilag az többséghez képest.

A "kilóg a segge a gatyából" eredetileg azt jelentené, annyira szegény, hogy még a nadrágja is lyukas, amire foltot sem tud varrni, mert még arra sincs pénze. Ezért látszik a lyukon a feneke.

Nem hiszen, hogy ez a kategória Te lennél...

2012. júl. 12. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!