Kifizethetik a részemre a szabadságot?
Gyermekem születése után csak határozott idejű szerződéssel tudtam elhelyezkedni, köztisztviselői státuszban. A szerződésem hamarosan lejár, amit a munkáltató nem fog meghosszabbítani. A részemre járó fizetett szabadságból csak két napot vettem ki, mert több, mint három hetet táppénzen töltöttem gerincbetegségem miatt. A kérdésem az lenne, hogy a munkáltatótól kérhetem a bent maradt napok kifizetését, vagy azt szerződésem lejártával "bukom"? Köszönöm az értelmes válaszokat.
N/38
Elvileg kénytelenek kifizetni, mivel az adott időmennyiségű szabadság, amit a szerződésben kikötöttek, jár neked, azt nem vehetik el, és a táppénz ideje sem számít bele ebbe.
Más téma, hogy attól még, hogy jár, egyáltalán nem biztos, hogy meg is kapod sajnos, pereskedni meg sokszor semmi értelme, és pláne pénze nincs rá az embernek :\
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!