Mennyire megbíztató az "etc" külföldimunka közvetítő cég?
ETC Külföldi munkát igérnek.....
Hát volt hozzájuk közöm szerencsétlenségemre.Tavaly novemberben regisztráltam náluk.Elvégeztem egy tanfolyamot is(én naiv).Hitelt csak akkor adnak,ha elvégz náluk valaki egy tanfolyamot... Az angol tanfolyamuk elég drága,de pincér tanfolyamuk is
van amiről semmilyen papirt nem adnak. Van regisztrácios dij is... Az általuk szerződött banknál kell számlát nyitni.(ezért gondolom pénzt kapnak,jutalékot) Ha mindezen tul van valaki akkor derülnek ki még olyan részletek amiket előtte elfelejtettek közölni.Például aki hitelt akar felvenni annak még életbiztosítást is kell kötnie.(50.000 Ft-ért gondolom innen is részesedést kapnak esetleg 2 állásuk van...) Szoval aki mindezeken tul van az elméletileg kaphat hitelt.Hát én idájig nem jutottam el.Miután elvégeztem a tanfolyamot azt mondták,hogy januárban jön az angol közvetitő aki majd ha megfelelőnek talál a munkára felvesz.Persze közvetitői díjat is kell fizetni.(Ez a összeg változott.
Volt amikor 30.000Ft-ot mondtak volt amikor 100.000Ft feletti összeget.Itt gyanut kellett volna fognom.Viszont azt mondták,hogy több céggel vannak szerződésben.Tehát átléptem rajta.Különböző cégek különböző árakkal...)Lassan eljött a január.Szorgalmasan telefonálgattam,hogy mikor lesz a felvételi.Január közepe vége fele azt mondta,hogy nem is lesz személyes találkozó.Egy telefonos interju keretében az angol nyelvtudás lesz a döntő.Itt már eléggé ki voltam akadva.Türelmesen
várakoztam.Néha néha rácsörögtem azt ETC-re Molnár Ritára.Bementem személyesen is akkor már azt kezdte mondani,hogy ők csak felkészítők és nem közvetítenek munkát.Meg ő ezt mondta egész végig... Nah persze én meg honapok ota várom ,hogy hívjanak... az durva,hogy ennyire hülyére akart venni.Ma ujra felhívtam és közöltem vele,hogy pert fogok indítani.Ha tudom,hogy igy
műkődik be se iratkozom hozzájuk.Arról nem is beszélve,hogy pincér referenciát kért tőlem.(Miközben én szárazföldre jelentkeztem és bármilyen állásra.) Mondtam neki,hogy nincs és nem is lesz.Erre ő azt mondta,hogy kezdjek el házalni az éttermeknél.Előbb utobb valamelyik cég fog adni referenciát.Szóval büncselekmenyére való felbujtás,félre vezető informáciok stb... Nem tudom mikért lehet perskedni,de megprobálom.Aki még igy járt mint én az irjon nekem a junior79@freemail.hu-ra. Az még kimaradt,hogy a hitelhez még klub tagnak is kell lenned.Ami 900Ft vagy most már lehet,hogy 1000Ft havonta.
Drága Kedves Ingen Művelt Barátom!
Nem hiszem, hogy elhamarkodottan kéne ilyen hülye és alaptalan frázisokat írkálni mindenhova, előbb utána kéne járni a dolgoknak.Tipikusan az az ember vagy, aki nem figyel mit kérnek tőle, csak a másik fél részéről akarja azonnali jelleggel elvenni amit az ígért.
Csak sajnálni tudlak, mert ha az Etc-vel nem jutsz ki akkor semmivel se.Elszomorítasz, azt hittem ez a fajta viselkedés már kihalóban.
Molnár Rita a maximálisan tájékoztatást nyújtja, forduljon mindenki bizalommal hozzá.
Sziasztok!
Először is: ETC - Effective trainig center.
Mint a neve is mutatja, nem munkaközvetítő cég, hanem felkészít a munkaközvetítő cégeknél történő felvételire.
Segítenek mind az angol nyelv elsajátításában, mind abban, hogy pincérkedéssel kapcsolatos tudásanyagot sajátíts el.
Én amikor először bementem hozzájuk Molnár Ritával találkoztam. Ez egy csoportos találkozó volt, ahol ismertették, hogy mi is az etc és hogyan működik a külföldön való munkavállalás.
Második alkalommal már csak én mentem el egy adott időpontra, amikor Rita felmérte céljaimat és angoltudásomat. Megbeszéltük, hogy az angolomra még némi gyakorlás ráfér és egy hónapos tanfolyamot javasolt.
A tanfolyam során érezhetően javult az angolom, illetve a pincérkedéssel kapcsolatosan is sokat tanultam.
Tudásommal felvértezve bátran vártam az első interjúkat, ami sajnos elég sok időt vett igénybe a tanfolyam után:(
Viszont tudtam, hogy ez nem rajtuk múlik, hanem a közvetítőcégeken.
Mivel nekem volt fontos a külföldi munkavállalás, ezért én is figyeltem a közvetítő cégek honlapjait, hogy mikor hová lehet menni felvételizni.
Sajnos hónapokon keresztül nem volt felvételi interjú.
Ezen hónapok alatt folyamatosan tartottam a kapcsolatot mind Ritával, mind az angol tanárommal. Hetente 3 alkalommal angoloztam a tanárommal ami rengeteget számított.
Rita megkeresett telefonon, hogy ugyan tudja, hogy hajóra szeretnék kimenni, de egy skóciai hotelbe keresnek pincért. Gondoltam meg is próbálom.
Sikerült. Most is skóciában dolgozok pincérként.
Tehát azt mondhatom, hogy sokat köszönhetek az etc-nek.
Ritával a mai napig tartom a kapcsolatot, érdeklődik felőlünk (többen is dolgozunk ebben a hotelban az etc-nek köszönhetően).
A havi 500 ft-os:))) etc klubtagsági díj amit kifizettem nem volt túl nagy ár ahhoz, hogy egy egyszeri, kamatmentes kölcsönt kapjak tőlük.
Nagyon is jól jött, ugyanis nem volt rossz, hogy nem nulla forinttal a zsebemben érkeztem egy idegen országba...
A közvetítői díj amit kifizettem (nem az etc-nek) benne van a pakliban, de így legalább egy biztos állásra jöttem ki és nem kellett nekem melót és szállást keresnem. Most már tudom, hogy ez nem is kis segítség!!!
Szóval röviden: igen, az etc-ben meg lehet bízni.
Ajánlani tudom mindenkinek a segítségüket, profin segítenek a nyelvtanulásban és segítenek a munkaközvetítőknél történő felvételire való felkészülésben is.
Köszönöm nekik még egyszer!!!
etc!
Sok mindenben igaza van az előttem szólónak.
Ami kimaradt...Elősször is, ami kell, és nem beszél róla senki, az ajánlólevél! kell. Kérdés, mi van, ha valakinek még nincs munkahelye, mert fiatal, és rögtön ki akar menni? Az valóban házaljon? Ne nevessünk már! És ha nem tud keríteni? Az én nyelvtudásomat is lemérte a hölgy. Azt hozzá kell tennem, hogy sokat gyakrolok egy bizonyos helyen, amit nem reklámoznék, (második élet). sok olyan ANYANYELVI szintű és native angollal beszélgetek ott, akitől megkérdeztem, értenek-e, illetve mennyire jó a nyelvtudásom. A válaszok egyöntetűen a következők voltak:
1. jó.
2. nagyon jó, és jó a szókincsem is. stb
Erre a hölgy kijelentette(ja jelzem, ez nem reprezentatív felmérés, de kb 5-6 NATÍV angoltól származik)hát az enyém csak alapfok :-)
Tefnut
1.
két éve ők közvetítettek ki egy skót hotelbe pincérnek. illetve nem ők, hanem tulajdonképpen a Workline, aki az érdemi részét végezte.
igaz, ők is 400 fontért, amit a beíratkozáskor Rita mintha elfelejtett volna ismertetni...és micsoda véletlen, hogy nem csak nekem nem rémlett ez az összeg, hanem egy másik srácnak sem, akivel együtt mentem ki...
az első találkozáskor felmérték a nyelvtudást. 'mondj valamit magadról' 'mit mondjak? így hívnak,ennyi éves vagyok, itt tanulok, szeretnék pincérkedni angol nyelvterületen.'
ez alapján rita nem tartotta elégségesnek az angolomat, mondta, hogy jelentkezzek a nyelvtanfolyamra.
a pincértanfolyam érdekelt, mivel nem volt semmi tapasztalatom. mondták, ha jelentkezem a nyelvtanfolyamra , akkor ilyen meg olyan kedvezménnyel együtt csak 240 euró a kettő...
tudtam, hogy hivatalosan azért, hogy valaki neked munkát szerez, nem kérhetnek pénzt, viszont mindenféle 'hímzőtanfolyam' jogcímen igen, ezért válaszoltam, hogy 'jó, persze, égető szükségem van a nyelvtanfolyamra.'
a nyelvtanfolyam abból állt, hogy kaptam egy dvdt, ahol két faszi borzasztó sok ismétléssel felmond kb 1000 kérdést és választ a 'what's your name'-től kezdve.ezek le is vannak írva, ezeket kérdezi ki a tanár skype-on előre megbeszélt időpontokban heteken keresztül. tudtam annyira angolul, hogy bárkivel elbeszélgessek szabadon bármiről, szóval a tanár se nagyon értette, mit keresek én az ő 'óráján'
a pincértanfolyam kb öt elméleti és egy gyakorlati órából állt. az elméleten (skype, heti 1x) állítólag a hajós felvételihez elengedhetetlen ismeretekkel lehettünk gazdagabbak, pl hogy a padlizsánnak van két elnevezése is, létezik olyan kaja, hogy egg benedict, meg hogy mi van a mojitoban. a gyakorlaton rita megmutatta, hogy fogsz meg négy tányérat egyszerre meg hogy teszed le a terítéket reggelihez (tudod, kés jobb, villa bal, side plate bal stb...)
arról nem szólt a mese,hogy a valóságban a tányérok nagyobbak, nehezebbek és forrók, vagy hogy pl hogy kell leszedni egy asztalt...
de nem átallott legalább másfél órán keresztül ecsetelni, miért kössünk ilyen meg olyan biztosítást, mert akkor hú de sokat félre lehet tenni...
igen, kaptam munkát, de azt, hogy nem rúgtak ki két nap után, mert a kamu referenciám ellenére 5 perc után levágták, hogy tányért eddig csak a saját konyhámban fogtam, az csak a jófej vezetőségnek volt köszönhető. és elég kemény mélyvíz, amikor 150 embert kell egyszerre etetni állandóan.
az angol tanfolyam lehet, hogy valakinek egész hasznos, de én nem mernék nekiindulni úgy egy idegen országnak, ahol gondot okoz felsorolni a hét napjait.
összefoglalva:
lett munkám? - lett.
lehúzott 240 euróval? -lehúzott.
volt bármi értelme az időmet rabolni a tanfolyammal? - semmi a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!