Hogyan találjak diákmunkát?
15 éves vagyok, és most megyek közép iskolába.
Nagyon kéne a pénz és szeretnék munkát vállalni!
Hogyan kezdjem el?
először is egy (inkább több) iskolalátogatási igazolást kell kérni az suli titkárságnál, osztán elmenni diákszövetkezetekhez vagy felhívni és megkérdezni, hogy 15 évesen vállalhatsz-e/adnak-e munkát
nem tudom mi mostanában a törvény az alsó korhatárra, gyakorlatilag helyfüggő, hogy ki mit tart be, dolgoztam már estisként úgy, hogy voltak ott 16 évesek is, holott azt csak 18+ tól lehet
ill. neten nézelődj még, diakmania.lap.hu pl. jó kiindulás + pl expressz.hu-n az álláshirdetések között
Hivatalosan nyári szünetben dolgozhatsz, szülői beleegyezéssel.
Persze vannak munkakörök, ahova 15 évest nem vesznek fel ( pl. pénztáros), de azért próbálkozz jelentkezni, arra, ami megtetszik. A munkavállaláshoz valóban kell majd iskolalátogatási igazolás.
Keress rá google-ben, hogy diákszövetkezet, és nézd meg, van e neked való munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!