Érdemes most venni tőzsdén nagyobb tételben Eurot?
Lehetséges, de kicsi az esélye.
A százas tőkeáttét amúgy nagyon magas, hacsak nem vagy teljesen profi a szakmában, ennél (jóval) kisebbel érdemes próbálkozni az idő előtti kiégés elkerülése végett...
Kezdjük az elején.
- Tőzsdén SEMMI sem biztos! Annak hogy felfelé megy EURHUF, ugyanannyi esélye van mint hogy lefelé. Tehát 50%-50%...
- EURHUF-ot napiban szokták a "nagyok" kereskedni, nem egy hű de likvid devizapár.
- Ha úgy adódna hogy elmegy 295-ig, biztos vagyok benne hogy nem vennéd ki (a kapzsiság...), hisz ha addig elment megy az tovább is. //Én mondjuk 291-nél vennék még rá, ha most nyitnék egy longot, de én építem a pozíciókat, nem all-in megyek az elején.//
- 90.000 eurót kockáztatsz 3.000-ért...
- Nincs kiszállási stratégiád. Mi van ha ellened megy? Mikor fogsz pánikolni?
- Csak annyi pénzt kockáztass az elején, amennyi elvesztése nem okoz gondot a mindennapokban. Kajapénzzel nem érdemes tőzsdézni, de gondolom itt nem erről van szó.
---------------------------------------------------------
A te döntésed hogy miként szándékozol befektetni a pénzedet, de én az ajánlom neked, hogy 90k-ból menyjél el egy alap tanfolyamra, 250.000 Ft-ből megúszod és megkíméled magad sok felesleges szenvedéstől és a "bankos ismerősöktől". Ha már itt tartunk, volt egy ilyen hogy "bankos ismerősöm szerint lefelé fog menni még". Pffff. Szép kis bankos ismerős, ha ilyen adna nekem tanácsokat, akkor inkább a nagyanyámtól kérnék tippeket. Ma, holnap akármikor jön az Angela Merkel, vagy valaki és elszáll az egész piac valamelyik irányba! Sose tudhatod! Meg kell tanulnod magad döntéseket hozni és kidolgozni a SAJÁT STRATÉGIÁDAT! Ennyi a lényeg.
1. Egyáltalán nem 50-50% esélye van annak, hogy le vagy fel fog menni. Gyakorlatban nem mindegy, hogy 10 pontot esett és emelkedett 100-at utána, vagy 100 pontot esett és utána emelkedett 100-at.
2. Nem 90ezer euróval akar venni, csak 900-zal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!