Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minek tanuljak, ha ilyen...

Minek tanuljak, ha ilyen eladó szeretnék lenni?

Figyelt kérdés

Nem egy ABC kiszolgáló, hanem mondjuk egy számtechboltban vagy 576hoz hasonló helyeken. Könnyen tanulok, és rá tudom beszélni az embereket, hogy mit vegyenek. Persze csak ami engem is érdekel arról tudok úgy beszélni, szóval egy túlárazott pilótajátékos parfümöt biztos nem tudnék eladni.

Csak attól félek, hogy sokan jelentkeznek egy ilyen állásra, pedig velem sok bolt jobban járna úgy gondolom, ahova én is szoktam járni, mert az eladók csak kezelik a pénztárgépet, de fogalmuk sincs, hogy mit is árulnak tulajdonképpen. Kérdezek valami szakmaibbat és a válasz általában csak egy mittudom én.

2012. júl. 4. 18:43
 1/1 anonim ***** válasza:

Számtechboltban az eladóknak (elvileg) értenie kellene a gépekhez, szóval valami informatikusfélét kellene tanulni. Talán egy OKJ-val is előnyben lehetsz, diploma nem muszáj. Ha már el tudod mesélni melyik router miért jó, szervizelni tudod a bevitt gépeket, az már jó.

[link]

Ez pl. nem olyan régi, itt nem kell szakirányú végzettség.

[link]

Ez régi ugyan, de itt is csak annyi, hogy ismerd a gépeket, papír nem kell.

De a papír és az angoltudás mégiscsak előnynek számít.

(bár manapság az a legnagyobb előny ha a tulaj kocka unokaöccse vagy, aki majd egész nap a boltban meló-(helyett Quake)-zik.)

2012. júl. 5. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!