Milyen összegű gyakornoki fizetésre számíthatok, ha a következő tanulmányokat folytatom?
-Gazdálkodási és menedzsment alapszak (levelező, költség.t.)
-titkárságvezető felsőfokú szakképzés ( nappali, felsőfokú szakképzés)
A gyakorlat pedig 9 hetes, ami a titkárságvezetői képzéshez szükséges.
De a munkakör mindkét képzéshez megfelel. Viszont a gyakornoki fizetést, még mindig nem tudom, hogy mekkora összegre vagyok így jogosult?
Jelenleg az a helyzet, hogy pályakezdőként, szakmai tapasztalat nélkül lehetetlen elhelyezkedni. Ezt kihasználva a cégek általában ingyen, vagy jóval a kötelező előírt alatt foglalkoztatják a gyakornokokat. Mondván, hogy örülj, hogy találtál valamit.
Én úgy jártam, hogy 500 Ft-os órabérben vettek fel könyvelőnek, 4 év multis tapasztalattal. Igaz, ilyet még nem csináltam. Elvállaltam, de a főnök nap mint nap az orrom alá dörgölte, hogy azért kapsz ennyit, mert te ennyit érsz. Erre 1 hónap után már nem bírtam magam tovább türtőztetni, és elmondtam neki, hogy az én végzettségemmel, hátteremmel azért a kötelező bérminimumot illene megadni, pláne, hogy be sem jelentett, így igazán olcsó vagyok neki. Erre megadta a kötelező bérminimumot, de közölte velem, hogy ne is menjek többet. Hát, így állj ki a jogaidért.
Szerintem 9 hetet ki lehet így bírni, de hosszú távon ne dolgozz ennyiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!