Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Létezik olyan, hogy az utcáról...

Létezik olyan, hogy az utcáról vesznek fel valakit egy állásra?

Figyelt kérdés
2 hónapja keresek állást, tudom, ez még nem olyan sok, de már el vagyok keseredve. Pénzügyes vagyok, diplomával, nyelvtudással. A fejvadászok el vannak tőlem ájulva, ahhoz képest 2 hónap alatt még interjúra sem hívtak be. Mindig azzal utasítanak el, hogy már betöltötték az állást. Van olyan, hogy ismerettség nélkül állást találni?
2012. júl. 2. 11:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Igen, alkalmanként keresek új munkaerőt, és nem mindig ismeretség útján veszek fel.

Persze nem pénzügyest, hanem képzettséget nem igazán igénylő munkára embert.

2012. júl. 2. 11:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Pályakezdő vagy? Mert ha igen, akkor az esetek 99%-ban csak ismerős, rokon útján lehet rendes állást szerezni.
2012. júl. 2. 11:53
 3/9 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva nem hallottam még olyat hogy ilyen végzettséggel,ennek megfelelő pozícióra utcáról vettek volna fel valakit ( alacsonyabbra inkább), de bármi elképzelhető.
2012. júl. 2. 12:19
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem vagyok pályakezdő, dolgoztam már ilyen helyen. (Oda is úgy kerültem be, hogy valaki beajánlott, és úgy is csak a 4. állásra.) Sajnos most sehol nincs protekcióm.
2012. júl. 2. 12:35
 5/9 A kérdező kommentje:
Meg nekem ez pont azért fura, mert azért ez a végzettsége, tapasztalata nincs annyi embernek. Pl a sógornőm betanított munkára jelentkezett, 2000-en voltak. Na, ennyien tuti nem jelentkeznek egy pénzügyes állásra, ahol tapasztalatot, meg 2 nyelvtudást kérnek. És mégis mindig van ismerős?!
2012. júl. 2. 13:04
 6/9 anonim ***** válasza:

szerintem a lakosság egészéhez viszonyítva nincs ennyi tapasztalata és nyelvtudása az embereknek, átlagban. a szakmán belül már szűkül a dolog (lehet, hogy tévedek, de az én tapasztalatomból indulok ki, igaz más szakma), én is azt hittem, hogy viszonylag keveseknek van 4 tárgyalóképes nyelvtudásuk felsőfokúval és 2 főleg írásban használható, középfokúval, szakmai tapasztalattal stb., de aztán kiderült, hogy de mégis, a kevés elérhető álláshoz képest sokan vannak és harcolni kell a helyekért. én másfél évig kerestem állást úgy, hogy csomó helyről vissza sem írtak, amiről a kiírás alapján azt hittem, hogy rám van szabva, pont engem keresnek, sőt.

előbb-utóbb meglesz ez azért, csak ne keseredj el. persze ha találsz egy ismerőst, az mindjárt jobb lenne, de addig is kitartóan nyomulj. sok sikert!

2012. júl. 2. 14:41
 7/9 A kérdező kommentje:

Az előző munkahelyemen is az volt, hogy már rég megvolt, hogy kit vesznek fel, mégis hirdettek. Sőt, volt, hogy még interjúztattak is, nem is értettem, hogy minek töltik az idejüket ezzel egyáltalán.

Egyébként lenne egy-két állás, az elmúlt héten is 10-et pályáztam meg. A férjemnek csak érettségije van, ő meg havi 1-2 olyan hirdetést lát csak, ami megfelelne neki.

2012. júl. 2. 15:00
 8/9 anonim ***** válasza:
6. vagyok, tényleg remélem, hogy hamarosan sikerül találnod valamit. ha jól tudom, törvényben van szabályozva, hogy muszáj meghirdetniük az állásokat, úgyhogy gondolom ezért csinálják az egész cirkuszt. sajnos.
2012. júl. 2. 15:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is tanácstalan vagyok. Pénzügyes. Diplomával. Nyelvvizsgával. Most lesz 5 éve, hogy dolgoztam egy cégnél, de most annyi a munkámnak. Mikor ezt a helyet találtam, előtte fél évig kerestem! Remélem most azért gyorsabban fog menni. De nekem is az a tapasztalatom, hogy hiába felelnél meg, sőt lennél jobb sokaknál, mégis az kerül be, akinek ismeretsége van :o) (Nálunk is jött 2-3 pénzügyes ismertség révén, de egyik sötétebb volt a másiknál...sajnos)

Sok sikert!

2012. júl. 2. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!