Versenyképes fizetés?
Figyelt kérdés
Mennyi is ez pontosan? Mi a minimum? Hol kezdődik? Mennyi a határ? Milyen szakmai munkánál mennyit jelent ez. Milyen szakmanélküli munkánál mennyit tesz ez (Pl. raktározás).2012. júl. 2. 10:53
1/5 anonim válasza:
Munkakörfüggő teljesen! Ahol nem kell szakképzettség, oda az esetek 95%-ban a versenyképes fizetés a minimálbér. A szakképzettséget igénylő munkáknál pedig a cégtől, beosztástól függ. Jó pár interjún voltam eddig, és 10 ből 9 alkalommal amit a cég versenyképesnek tartott, azt én messze nem tartottam annak. (4 év tapasztalattal rendelkező IT szakember vagyok, már az első munkahelyemen megkerestem nettó 160.000 Ft-ot teljesen kezdőként, az utolsó interjún meg ki akarták szúrni a szememet nettó 130.000 Ft-tal.) Jelenleg külföldön dolgozom, idekinn valóban megkapom azt a pénzt, amit a tudásom valóban ér!
2/5 anonim válasza:
Igen, ez valóban csak egy jól hangzó frázis, amit le szoktak írni. Pl. én csak néztem, hogy Pesten pénzügyes állásra odaírták, hogy versenyképes 170 000 Ft. Na, ne. Én vidéken 250 000-et keresek ebben a munkakörben.
3/5 A kérdező kommentje:
Az első kommentelőnek. Szakképzettségnélküli munkához a minimálbér is versenyképes? Magyarországon a minimál bér 82 ezer forint. Én már voltam Raktárosi melón és versenyképes fizuval kerestem meg a havi 120.000-at.
2012. júl. 2. 20:03
4/5 A kérdező kommentje:
Szakképzettség nélkül szerintem az már versenyképes ..
2012. júl. 2. 20:03
5/5 anonim válasza:
Ja, csak pénzügyes állásra diplomát, meg felsőfokú angolt szoktak kérni. Az már versenyképes? Egyébként szakképesítés nélküli munkához a garantált bérminimum az már versenyképes. Ha bárhol annál többet adnak, akkor becsüld meg nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!