Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha túlórázok, kötelesek...

Ha túlórázok, kötelesek kifizetni?

Figyelt kérdés

Diákmunkán vagyok, egy fürdőben recepción (nem kezelek pénzt, csak kisegítek, a vendégeknek ha kell valami, nem találnak valamit, stb). A szerződésembe napi 8 órát írtam, de ha túlórázok kötelesek kifizetni pl. a 9 órát? Mondjuk nagy a tömeg és 9 órát dolgozom le. Kifizetik a pluszórákat?

[ a szerződésemben semmi nincs a túlóráról ]

2012. jún. 30. 21:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Elvileg igen, gyakorlatilag nem.

Én egy multinál dolgozom, néha 4-5 órát is kell túlórázni egy nap, de még egy percet sem fizettek ki és nem is lehet lecsúsztatni.

2012. jún. 30. 21:38
 2/5 anonim ***** válasza:
59%

Baj hogy nincs semmi a túlórázással kapcs. a szerződésedben, mert benne kellene lenni. Gondolom, nem véletlenül "felejtették" ki. Ha már a szerződésnél sem voltak korrektek, én nem számítanék semmi jóra a túlóra kifizetésével kapcsolatban sem.

Legfeljebb mondhatod hogy nem vagy hajlandó túlórázni, de akkor nem valószínű hogy hosszú pályafutásod lesz.

Nem tudom, mit tudsz tenni, de ha neked megér annyit, beszélj egy jogásszal.

2012. júl. 1. 07:35
 3/5 A kérdező kommentje:

Diák vagyok, 18 éves múltam, nem túlóráztam csak felmerült bennem a kérdés, mert egyik társam (9-5ig dolgozom) odaszólt mikor öt után maradtam negyed órával: "Na túlórázol?"

A szerződésem eléggé szedett-vedett... ilyan általános szabvány, a diákszövetkezet is néha trehány.

2012. júl. 1. 11:49
 4/5 anonim ***** válasza:
43%
Ha te maradtál és nem a főnököd utasított, akkor miért is kellene fizetnie túlórát?
2012. júl. 1. 12:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Már az új munka törvénykönyvében is le van írva, hogy nem kötelező kifizetni. Max. lecsúszod.Egyébként ha diákmunkás vagy, és csak szeptemberig maradsz, akkor igazán nincs miért túlóráznod, úgysem akarsz ennél a cégnél nagy karriert befutni, nem? Ha meg a főnök nem is kért rá, akkor tényleg dobj el mindent a munkaidő végeztével.
2012. júl. 2. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!