Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vannak itt olyan emberek,...

Vannak itt olyan emberek, akik külföldön vállaltak munkát és nem bánták meg? Én is szeretnék külföldre menni dolgozni.

Figyelt kérdés
Az érdekelne még, h milyen módon mentetek ki dolgozni (irodával, családhoz, hajós meló stb.) és melyik országba?
2012. jún. 30. 17:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem éri meg jobban Londonban dolgoznom, mert korábban otthonról ingáztam, azaz otthon éltem osztrák fizetésből, de a kérdés kicsit bonyolultabb mivel 2-en vagyunk a párommal, közös a kassza, és ő otthon az egészségügyi diplomájával olyan keveset keresett hogy igen csak lehúzta az én jó keresetem, itt pedig szintén 2-en vagyunk, így két fizuból szépen tudunk félre is tenni. Ha egyedül lennék akkor 100% hogy maradtam volna Ausztriában, bár az is igaz hogy mindig hajtott a kalandvágy, és szerettem volna máshol is élni, illetve kipróbálni magam.
2012. júl. 1. 06:06
 12/13 anonim ***** válasza:

"Egyébként mennyi idő után találtál munkát?

Én arra gondoltam, h hajón vállalok munkát, mert egyedül és irodán keresztül talán így biztonságosabb, kevesebb az esély rá, h átverjenek, rengeteg információt próbálok netről begyűjteni."

Melót 1 hét alatt találtam, bár jól beszéltem angolul, és 12 éves tapasztalatom van, jó referenciákkal.

A hajó nem rossz ötlet, ha fiatal vagy, és bírod a strapát, mert azért ott menni, és melózni kell nagyon keményen, bár nagyon jó ajánlólevél a későbbiekben, sokat lehet tanulni, és anyagilag sem rossz, mivel a szállást, ellátást adják, a fizetést meg nincs nagyon hol elkölteni sem az út alatt. Szépen lehet feljebb lépkedni is a ranglétrán szerződésről szerződésre ha jó vagy.

2012. júl. 1. 06:12
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget, nagyon hasznos volt:)

Mivel én egyedül vagyok így a hajós munka talán a legmegfelelőbb számomra, a munkától meg nem félek, de minden információ érdekel a külföldi munkáról, nem csak a hajósról. Mindenesetre elhatároztam, h elkezdek németül is tanulni (igazából nem elsősorban a levelezés hatására, hanem mert már régebb óta szerettem volna megtanulni, könyvet is beszereztem hozzá, ki tudja, mire lesz majd szükségem az életben, hova visz az élet).

Egyébként kérdeznék még, az lenne még a kérdésem, hogy a fizetésetek arányaiban véve kb mennyivel többek a hazaihoz képest? Meg még azt szeretném kérdezni, h nem tudtok esetleg olyan oldalt, ahol állásajánlatokat adnak Angliában, érdekelne, hogy milyen állásokra van leginkább igény. Amúgy szerintetek közgazdasági diplomával ott el lehetne helyezkedni, ha mondjuk valaki jól beszéli a nyelvet?

2012. júl. 2. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!