Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vannak itt olyan emberek,...

Vannak itt olyan emberek, akik külföldön vállaltak munkát és nem bánták meg? Én is szeretnék külföldre menni dolgozni.

Figyelt kérdés
Az érdekelne még, h milyen módon mentetek ki dolgozni (irodával, családhoz, hajós meló stb.) és melyik országba?
2012. jún. 30. 17:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Angliában vagyok már egy ideje. Magam intéztem mindent. Eddig teljesen elégedett vagyok.
2012. jún. 30. 17:43
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod:) És megkérdezhetem, h mivel foglalkozol kint, ha nem túl személyes? És tisztességes a munkáltatód? úgy értem, h rendesen kifizet-e?
2012. jún. 30. 17:46
 3/13 anonim ***** válasza:

London, és mi intéztünk mindent a kiutazás után, azaz amikor kijöttünk sem szállásunk, sem melónk nem volt.

Megbánni nem bántuk meg, mert tudunk félretenni, de itt sincs kolbászból a kerítés, én pl előtte Ausztriában dolgoztam, a határ mellett laktunk, minden nap otthon voltam fél órával meló után, ahhoz képest ez egy nagy kalap sz.r

Iszonyat bérleti díjak vannak, és nincsenek igazi barátok sem, a családról nem is beszélve. Viszont pénzt keresni, és tapasztalatnak jó, de nekünk itt élni nem az igazi.

2012. jún. 30. 17:46
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem amúgy az a tapasztalatom hogy leginkább a keleti országrészből jönnek el a legtöbben, nekik a kilátástalanság után ez maga a paradicsom. Én MO talán legélhetőbb városából jöttem, az egyik leggazdagabb régióból, nekem talán más a mérce.
2012. jún. 30. 17:51
 5/13 A kérdező kommentje:

Kedves Digo, köszi a segítséged :) Amúgy fizetés szempontjából neked mi a tapasztalatod, Ausztriában vagy Londonban korrektebbek a fizetés terén? Igazából arra vagyok kíváncsi, h nem volt-e olyan hogy mondjuk átvernek és nem fizetnek ki, vagy nem annyit amennyit megbeszéltetek. Hallottam már olyan történeteket, hogy átverték a munkavállalókat, és nem fizették ki őket. Te mivel foglalkozol kint?

Én is szívesen mennék ki, egy nagyon nagy hátrányom van, hogy család nélkül mennék, egyedül.

2012. jún. 30. 17:55
 6/13 anonim ***** válasza:

Ez nem országfüggő hogy hol vernek át, és hol nem, azt tudom hogy Ausztriában ezt nagyon szigorúan veszik a munkaügyi bíróságok, és úgy szétbüntetik a munkaadót hogy ott nem éri meg ezzel próbálkozni, illetve ott a munkáltató gondolkodás nélkül bírósághoz is fordul ilyen esetben.

Itt Londonban engem még mindig kifizettek, bár mindig bejelentve, szerződéssel dolgoztam. Amúgy bármixerként dolgozom.

2012. jún. 30. 18:00
 7/13 A kérdező kommentje:

Aha, értem. Megmondom őszintén, hogy nekem Ausztria nagyon szimpatikus, ismerőstől is jót hallottam róla, csak az a ciki, h németül nem beszélek, én angolt és franciát tanultam. Egyébként mennyi idő után találtál munkát?

Én arra gondoltam, h hajón vállalok munkát, mert egyedül és irodán keresztül talán így biztonságosabb, kevesebb az esély rá, h átverjenek, rengeteg információt próbálok netről begyűjteni.

2012. jún. 30. 18:05
 8/13 anonim ***** válasza:
Még annyit hogy Ausztriában 1 évben 14x kapsz fizetést, nyáron plusz 1 hónapot (urlaubsgeld), karácsonykor pedig még egyet (weinachstgeld). Itt ez sincs.
2012. jún. 30. 18:07
 9/13 A kérdező kommentje:
Hát ezt nem is tudtam, ez nagyon jó:). Asszem rástartolok a német nyelv tanulására. Amúgy nem bántad meg, hogy most nem Ausztriában dolgozol? Vagy így anyagiakban talán jobban megéri, vagy ott több munkalehetőség van?
2012. jún. 30. 18:09
 10/13 anonim ***** válasza:

"Köszi a válaszod:) És megkérdezhetem, h mivel foglalkozol kint, ha nem túl személyes? És tisztességes a munkáltatód? úgy értem, h rendesen kifizet-e?"

Programozóként dolgozom Londonban, és egy Londonhoz közeli városban élek. Eddig idekinn 3 munkahelyem volt 4,5 év alatt, minden munkaadómmal teljes mértékben elégedett voltam, tisztességes bérezés, bejelentés, a jó teljesítmény megfelelő honorálása, korrekt elvárások. Annak ellenére hogy külföldi vagyok, semmiféle megkülönböztetést, stb-t nem érzek, még fizetésben sem. Az azonos részlegen, pozicióban dolgozó brit kollégáimmal azonos fizetési kategóriában vagyok. Otthon sem éltem rosszul, de idekinn teljesen más az élet ritmus, emberek hozzáállása a dolgokhoz. Gondok persze itt is vannak, nincs kolbászból a kerítés, de ha tisztességesen, keményen dolgozol, akkor van esély 1-ről a 2-re jutni, van reális jövőkép.

2012. jún. 30. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!