Vannak itt olyan emberek, akik külföldön vállaltak munkát és nem bánták meg? Én is szeretnék külföldre menni dolgozni.
London, és mi intéztünk mindent a kiutazás után, azaz amikor kijöttünk sem szállásunk, sem melónk nem volt.
Megbánni nem bántuk meg, mert tudunk félretenni, de itt sincs kolbászból a kerítés, én pl előtte Ausztriában dolgoztam, a határ mellett laktunk, minden nap otthon voltam fél órával meló után, ahhoz képest ez egy nagy kalap sz.r
Iszonyat bérleti díjak vannak, és nincsenek igazi barátok sem, a családról nem is beszélve. Viszont pénzt keresni, és tapasztalatnak jó, de nekünk itt élni nem az igazi.
Kedves Digo, köszi a segítséged :) Amúgy fizetés szempontjából neked mi a tapasztalatod, Ausztriában vagy Londonban korrektebbek a fizetés terén? Igazából arra vagyok kíváncsi, h nem volt-e olyan hogy mondjuk átvernek és nem fizetnek ki, vagy nem annyit amennyit megbeszéltetek. Hallottam már olyan történeteket, hogy átverték a munkavállalókat, és nem fizették ki őket. Te mivel foglalkozol kint?
Én is szívesen mennék ki, egy nagyon nagy hátrányom van, hogy család nélkül mennék, egyedül.
Ez nem országfüggő hogy hol vernek át, és hol nem, azt tudom hogy Ausztriában ezt nagyon szigorúan veszik a munkaügyi bíróságok, és úgy szétbüntetik a munkaadót hogy ott nem éri meg ezzel próbálkozni, illetve ott a munkáltató gondolkodás nélkül bírósághoz is fordul ilyen esetben.
Itt Londonban engem még mindig kifizettek, bár mindig bejelentve, szerződéssel dolgoztam. Amúgy bármixerként dolgozom.
Aha, értem. Megmondom őszintén, hogy nekem Ausztria nagyon szimpatikus, ismerőstől is jót hallottam róla, csak az a ciki, h németül nem beszélek, én angolt és franciát tanultam. Egyébként mennyi idő után találtál munkát?
Én arra gondoltam, h hajón vállalok munkát, mert egyedül és irodán keresztül talán így biztonságosabb, kevesebb az esély rá, h átverjenek, rengeteg információt próbálok netről begyűjteni.
"Köszi a válaszod:) És megkérdezhetem, h mivel foglalkozol kint, ha nem túl személyes? És tisztességes a munkáltatód? úgy értem, h rendesen kifizet-e?"
Programozóként dolgozom Londonban, és egy Londonhoz közeli városban élek. Eddig idekinn 3 munkahelyem volt 4,5 év alatt, minden munkaadómmal teljes mértékben elégedett voltam, tisztességes bérezés, bejelentés, a jó teljesítmény megfelelő honorálása, korrekt elvárások. Annak ellenére hogy külföldi vagyok, semmiféle megkülönböztetést, stb-t nem érzek, még fizetésben sem. Az azonos részlegen, pozicióban dolgozó brit kollégáimmal azonos fizetési kategóriában vagyok. Otthon sem éltem rosszul, de idekinn teljesen más az élet ritmus, emberek hozzáállása a dolgokhoz. Gondok persze itt is vannak, nincs kolbászból a kerítés, de ha tisztességesen, keményen dolgozol, akkor van esély 1-ről a 2-re jutni, van reális jövőkép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!