Tényleg kevés ez a fizetés asszisztensi munkáért?
Aki ilyeneket mond, fogalma sincs a munkaerőpiac jelenlegi helyzetéről. Mellesleg most már nem azért kell a diploma, hogy sokat keress, hanem azért, hogy ne gyárban robotolj egészségtelen körülmények közt, folyamatos műszakban. Sajnos a diplomásoknak is csak a nagyon kis százaléka keres jól, a legtöbb olyan nettó 100 körül kap, és örül, ha el tud egyáltalán helyezkedni. Legalábbis nálunk, bár Pesten jobb a helyzet, állítólag.
(Ki tudja?) Én pénzügyes vagyok, és nézegetem az állásokat, és láttam olyan pesti állást, hogy oda volt írva, hogy versenyképes fizetés, bruttó 170 e, amin kicsit ki vagyok akadva, hogy Pesten is ennyi egy diplomás fizetése? Akkor még ingázni sem érdemes.
Pest környéken diplomásként én bruttó 108 ezret kapok, diploma előtt jobban kerestem.
Asszisztensi munkát végzek én is, a diplomámhoz nem sok köze van, maximum annyi, hogy néha kicsit számolgatni kell.
Máshol nem kaptam munkát, az sem előny, hogy huszonéves lány vagyok friss diplomával, biztos majd elmegyek szülni.
Nálam pont fordítva van, anyósék szerint jó ez nekem, amúgy is kb. minek kellett nekem a diploma, az ő kisfiuknak van az a lényeg, én meg maximum végezzek el még egy tanfolyamot és menjek egy általuk ajánlott érettségis helyre ahol ugyanennyit kapnék, csak szerinte könnyebb a meló. Na de én nem könnyebb melót akarok, hanem olyat, amilyet tanultam.
Nővéremnek is gyakorlata lesz most, és annyi hogy kap egy ebédet meg egy italt, pedig nagyon sokat fog dolgozni.
Mi megyeszékhelyen élünk... hát ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!